چوچاغ یا زولنگ که بهطور طبیعی در جنگلها و دامنههای کوهستانی مرطوب میروید، از خانواده چتریان (Apiaceae) بوده و از نظر ظاهری شباهتهایی با جعفری، کرفس و گشنیز دارد.
ترپوکه یک مادهی غذایی فوقالعاده منعطف است؛ میتوانید با آن انواع آش، خوراک، کوفته و حتی کتلت درست کنید. ویژگی اصلی آن، طعم خاص، مقوی بودن و سازگاری با ذائقهی ایرانی است. استفاده از این گیاه در غذاها، تجربهای از طبیعت زنده و پاک دشتهای لرستان و کهگیلویه را به سفرهی شما میآورد.
سایت راز بقا: قارچ پورتابلو (Portabello) در ایران با نامهای کغارک، هکال و گوش بره شناخته میشود. این قارچ خوشمزه در مناطق کوهستانی کرمان، یزد، اصفهان و خراسان رشد میکند. طعم غنی، خواص تغذیهای بالا و نقش مهم در غذاهای سنتی ایرانی، اهمیت این قارچ را دوچندان کرده است.
تره تیزک یا شاهی گیاهی یک ساله به ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر است که در نواحی مختلف ایران پرورش مییابد. این گیاه که دارای نشاسته و روغن است با فرا رسیدن بهار در دسترس ما قرار میگیرد و به عنوان غذا و دارو مصرف میشود.
سیرموک یا سیر وحشی به کواری کؤمۆران یا جیکه (نام علمی: Allium canadense) گیاهی است چندساله از راسته مارچوبهسانان و خانواده نرگسیان و سرده سیر که از طریق بذر و پیاز تکثیر مییابد. ریشهها به قسمت پیاز متصلند و تار مانند و رشتهای بوده، به پیاز قهوهای رنگ متصل میشوند.
خرفه یک سبزی سبز و برگدار است که میتوان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.
گیاه جاشیر، گنجینهای ارزشمند از دل طبیعت ایران است که علاوه بر خواص دارویی متعدد، نقش مهمی در تنوع غذایی مناطق کوهستانی ایفا میکند. شناخت و بهرهگیری صحیح از این گیاه میتواند گامی موثر در حفظ طب سنتی و ارتقاء سلامت جامعه باشد.
گوجهسبز یکی از خوشمزهترین میوههای بهاری ایران است. در این مقاله با بهترین گوجهسبز ایران، خواص دارویی آن و طرز تهیه خورش گوجهسبز آشنا شوید. با خواص گوجهسبز، بهترین مناطق تولید این میوه در ایران، و طرز تهیه خورش گوجهسبز آشنا شوید. یک راهنمای کامل برای طرفداران طعم ترش و طبیعی!
دنبلان کوهی و کرفس کوهی تنها نمونههایی از گنجینههای خوراکی طبیعت ایران هستن که علاوه بر ارزش غذایی، ارزش اقتصادی هم دارن. استفاده از این سبزیها در غذاهای سنتی و مدرن، تجربهای خاص از طعم و عطر طبیعت رو به سفره میاره.
یکی از بهترین و معروفترین غذاهای جنوبی، قلیه ماهی است. این غذا را مردم بندرعباس به یک شیوه اصیل و خوشمزه درست میکنند.