کد خبر: ۱۰۹۰۸
۱۹:۵۲
۲۸ مهر ۱۴۰۴
۱۹:۵۲
۲۸ مهر ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۰۹۰۸

بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج

بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج
بادمجان پلو یکی از انواع پلو مخلوط سنتی ایرانی است که در شهر‌های مختلف ایران مثل قزوین و شیراز به شیوه‌های متنوع طبخ می‌شود.

بادمجان پلو یکی از انواع پلو مخلوط سنتی ایرانی است که در شهر‌های مختلف ایران مثل قزوین و شیراز به شیوه‌های متنوع طبخ می‌شود. این قاطی پلوی خوشمزه را می‌توانید با مرغ، با گوشت چرخ کرده و حتی بدون گوشت به صورت وگان طبخ و برای غذای ناهار یا وعده شام سرو کنید.

در این مقاله طرز تهیه بادمجان پلو به روش قزوینی را به همراه نکات پخت و خوشمزه شدن این غذا با برنج و بادمجان را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه بادمجان پلو قزوینی با گوشت چرخ کرده

  • برنج: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • بادمجان: ۳ عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
  • پیاز (برای پیاز داغ): ۱ عدد متوسط
  • گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر (برای سیر داغ): ۳ حبه
  • زعفران (دم کرده غلیظ): ۱ قاشق چای‌خوری یا بیشتر
  • زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و ادویه کاری: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی
  • ماست و ترشی: برای سرو بادمجان پلو

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۱ ساعت

مدت زمان لازم جهت تهیه بادمجان پلو: ۴۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه بادمجان پلو به روش رستورانی

بادمجان پلو یک پیشنهاد ویژه به کسانی است که شیفته طعم لذیذ بادمجان با برنج هستند. مراحل طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی را دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه این قاطی پلوی لذیذ، سه عدد بادمجان را پوست بگیرید و بشویید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. بادمجان‌ها را بعد از برش زدن در آب و نمک به مدت نیم ساعت قرار دهید. این کار کمک می‌کند تا تلخی بادمجان از بین برود. بعد از نیم ساعت بادمجان‌ها را آبکش کنید و اجازه بدهید تا آب اضافه آنها خارج شود و کمی خشک شوند.

اگر برنج نیاز به پاک کردن دارد آن را پاک کنید. سپس برنج را چند بار بشویید و آبکشی کنید. در نهایت برنج را در آب و نمک به مدت ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. خیساندن برنج هم به پخت راحت‌تر آن کمک می‌کند و هم باعث می‌شود برنج هنگام پخت حجم بیشتری پیدا کند و یا به اصطلاح ری کند.

می‌توانید برای تهیه انواع برنج و همچنین بادمجان سرخ شده منجمد و آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه‌های افق کوروش اقدام کنید.

مرحله دوم: سیر و پیاز را تفت دهید

در این فاصله مایه بادمجان پلو را آماده کنید. پیاز را پوست بگیرید و بشویید و با یک چاقوی تیز به صورت نگینی خرد کنید. پیاز را در یک تابه روی حرارت متوسط با مقدار کافی از روغن تفت دهید. پیاز را تا جایی تفت دهید که سبک و طلایی شود.

۳ حبه سیر را پوست بگیرید و بشویید و با رنده ریز رنده کنید یا با سیر له‌کن آنها را به صورت پوره درآورید. سیر‌های پوره شده را به تابه اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیاز تفت دهید تا جایی که عطر سیر بلند شود. حواستان باشد که سیر زیاد تفت نخورد، چون سریع می‌سوزد و تلخ می‌شود.

بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج

مرحله سوم: گوشت را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه بادمجان پلو، گوشت چرخ کرده را به سیر و پیاز در حال تفت خوردن اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را تا جایی تفت دهید که تغییر رنگ دهد و از خامی دربیاید.

مرحله چهارم: رب گوجه فرنگی و ادویه را اضافه کنید

در ادامه دستور تهیه بادمجان پلو به روش قزوینی، ادویه‌ها و چاشنی‌ها را به ترکیب گوشت چرخ کرده و سیر و پیاز اضافه کنید. در ابتدا نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری را در گوشه‌ای از تابه تفت دهید تا از خامی در بیایند و عطر آنها بلند شود.

سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در روغن تفت دهید تا از خامی درآید و رنگ آن تغییر کند، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید تا عطر و طعمشان با هم ترکیب شود.

مرحله پنجم: پوره گوجه فرنگی را آماده و به ترکیب اضافه کنید

گوجه‌ها را بشویید و سپس به کمک رنده و یا دستگاه غذاساز گوجه‌ها را به شکل پوره درآورید. در این مرحله از طرز تهیه بادمجان لای پلو پوره گوجه را به محتویات تابه روی حرارت اضافه کنید و با آنها ترکیب کنید. حرارت را بالا نگه دارید تا آب اضافه پوره گوجه تبخیر شود، بعد از آن درب تابه را بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم همه مواد با هم به خوبی پخته شوند. ۱۰ الی ۱۵ دقیقه کافی است.

مرحله ششم: بادمجان‌ها را سرخ کنید

در فاصله‌ای که آب پوره گوجه کشیده می‌شود، به سراغ بادمجان‌ها بروید و آنها را تفت دهید. یک تابه دیگر با سایز مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید و بادمجان‌ها را در آن تفت دهید. بعد از آنکه دو طرف بادمجان‌ها سرخ شدند آنها را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافه آن جذب دستمال شود.

مرحله هفتم: بادمجان پلو قزوینی را دم بگذارید

یک قابلمه را با مقدار آب کافی روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را به همراه نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج کمی نرم شود. بسته به نوع برنجی که استفاده می‌کنید بعد از ۷ الی ۱۰ دقیقه، یعنی زمانی که سطح بیرونی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود، برنج را از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.

برای داشتن ته دیگ، کف قابلمه مقداری روغن بریزید و با نان بپوشانید. سپس یک کفگیر برنج آبکش شده را روی آن بریزید و یک کفگیر از مواد پلو بادمجان و اسلایس‌های بادمجان سرخ شده. این لایه‌ها را همین‌طور تا انتها و تا زمانی که برنج و مواد میانی و بادمجان‌های سرخ شده آن تمام شوند، تکرار کنید. لایه آخر باید برنج باشد.

در انتها مقداری زعفران دم کرده روی برنج بریزید و سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید بادمجان پلو با گوشت چرخ کرده به مدت چهل دقیقه روی حرارت ملایم باقی بماند تا کاملا دم بکشد.

مرحله آخر: پلو بادمجان قزوینی را سرو کنید

بعد از حدود چهل دقیقه بادمجان پلو قزوینی مجلسی شما آماده است. آن را در یک دیس مناسب بکشید و به همراه ماست (طرز تهیه ماست غلیظ در خانه)، انواع سالاد یا انواع ترشی آن را سرو کنید.

بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج

نکات مهم در طرز تهیه بادمجان پلو رستورانی

برای آنکه بادمجان‌ها هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خود جذب کند، کمی ماست به آنها بزنید. زدن ماست به بادمجان‌ها هیچ تاثیری در مزه آن ندارد.

اگر ذائقه شما به طعم ترشی متمایل است می‌توانید از چاشنی‌های ترش مثل آبغوره و یا گرد لیمو در تهیه مایه بادمجان پلو استفاده کنید.

می‌توانید از زیره و یا ادویه پلویی هنگام دم گذاشتن بادمجان پلو قزوینی استفاده کنید و مقداری از این ادویه‌ها روی آن بپاشید.

علاوه بر پوره گوجه فرنگی، می‌توانید گوجه‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد و سرخ کنید و لابه لای برنج به همراه مایه بادمجان پلو دم بگذارید.

در دستور پخت بادمجان پلو شهر قزوین، هر قدر مقدار پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ مجلسی) زیادتر باشد این غذا خوشمزه‌تر می‌شود.

برنج را زنده‌تر از حالت معمول آبکش کنید تا بعد از اضافه کردن مواد میانی به آن شفته نشود.

برای تهیه بادمجان پلو بدون گوشت، کافی است گوشت چرخ کرده را از مواد اولیه این غذا حذف کنید و آن را با سویا و یا بدون آن به شیوه گیاهی فقط با بادمجان و پوره گوجه فرنگی سرخ شده تهیه کنید.

 

منیع: همشهری آنلاین

برچسب ها:
خواندنی‌ها

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سرنوشت بسیاری از بازیگران...

۷ نفر از هر ۱۰ نفر نسل Z به‌خاطر استرس مسائل مالی خواب...

حضور آزاده صمدی در یک ویدئویی تبلیغاتی خبرساز شد. او...

تصاویری از هانیه غلامی و مه‌لقا می‌نوش‌زاد را در جشنواره...

نیازمندیها
زی‌سان: تازه‌ترین خبرها از ایران و جهان
جدیدترین فیلم‌ها و تصاویر از حیات‌وحش و دنیای حیوانات
  • جدیدترین‌ها
  • پربیننده‌ها
  • پربحث‌ها
بهترین زمان برای نوشیدن قهوه چه ساعتی در روز است؟ با بدشانس‌ترین آدم دنیا آشنا شوید! جا ماندن اینترنت ایران از کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس؛ فقط اینترنت ۸ کشور از ما کندتر است آتنه فقیه نصیری همبازی جواد عزتی در «وحشی ۲» شد برای افزایش تراکم استخوان چه بخوریم؟ / نمونه برنامه غذایی روزانه مبتلایان به استئوپنی/ ورزش‌های مناسب تراکم استخوان  وقتی جنیفر لوپز به توصیه احمد ایراندوست عمل کرد! که‌ای کاش عمل نمیکرد سرنوشت حسین گیل؛ بازیگر پیش از انقلاب که به انقلابیون پیوست و سردار سپاه شد نتایج یک نظرسنجی: استرس مالی نمی‌گذارد ۷۰ درصد نسل Z خواب راحتی داشته باشند بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج عکس تازه خلیل «نون خ» با حال‌و‌هوای غمگین هوشنگ نهاوندی، وزیرعلوم و مسکن در دوره پهلوی، درگذشت اولین واکنش‌ علی شمخانی به حواشی ویدیوی جنجالی عروسی دخترش: حرام‌زاده‌ها هنوز زنده‌ام (تصاویر) یک ویدئو تبلیغاتی متفات؛ آزاده صمدی «موتورسوار» شد! (تصاویر) هانیه غلامی و مه‌لقا می‌نوش‌زاد در جشنواره فیلم کوتاه تهران (عکس) سرخوشی بهنوش طباطبایی؛ اگر خواهی بسوزانی جهان را، رخی بنما بیفشان گیسوان را فوت یک دانش‌آموز در شیراز؛ علت چه بود؟ (عکس) گفت‌وگوی خصوصی فرح پهلوی با پوری بنایی؛ دهه ۵۰ (تصاویر) دیدار نعیمه نظام دوست با نیوشا ضیغمی و دخترش بازگشت آتنه فقیه‌نصیری به بازیگری با سریال «وحشی» هومن سیدی (تصاویر) لیست جواهرات سلطنتی به سرقت رفته از موزه لوور پاریس
تصاویر برهنه جاستین ترودو و کیتی پری در قایق تفریحی راز رابطه پنهانی آنها را فاش کرد بیوگرافی مرضیه وفامهر همسر ناصر تقوایی؛ فیلمساز و بازیگر سینما و تئاتر + تصاویر ویدئویی پربازدید از عمل زیبایی سارا و نیکا فرقانی، دو قلوهای سریال پایتخت | نیکا: من موش آزمایشگاهی‌ام! (ویدئو) تقابل پرتنش کتایون ریاحی با سعید پورصمیمی در مراسم تشییع ناصر تقوایی؛ چرا ریاحی، پورصمیمی را طرد کرد؟ (ویدئو) فیلمی تکان‌دهنده از یک دختر تهرانی که به دلیل مصرف قرص ناشناس جن زده شده است! ماجرای مزاحمت‌های دانشجویان عراقی برای دختران ایرانی در دانشگاه بوعلی سینا همدان ماجرای ویدئو منتسب به عروسی دختر علی شمخانی (تصاویر) حضور هنرمندان در مراسم تشییع پیکر ناصر تقوایی بیوگرافی علی بلال؛ بدنساز افغانستانی و نایب قهرمان فیزیک مسترالمپیا + تصاویر بیوگرافی بهروز تابانی؛ قد و وزن بهروز تابانی ملقب به شیر سراب | بهروز از مسترالمپیا ۲۰۲۵ حذف شد بیوگرافی همسر هادی چوپان؛ قهرمانی در سکوت و صبوری و زنی که از رکورددار مسترالمپیا قوی‌تر است چرا مجتبی شکوری داستان تجاوز جنسی را آشکار کرد؟ قتل زهرا قائمی مدرس دانشگاه تهران در قلعه حسن‌خان؛‌ بازجویی پلیس از همسرش بیوگرافی کیان پیرسون؛ ستاره جدیدی که مسترالمپیا را به مرحله جدیدی وارد خواهد کرد لیلی بازرگان از طریق بیماری جنسی شاهین نجفی راز خیانت او را فاش کرد و از او جدا شد! (ویدئو) صحنه‌های منشوری الناز شاکردوست و نعیمه نظام دوست حاشیه‌ساز شد؛ توضیح تهیه کننده فیلم «کج پیله» (عکس) کشف حجاب نیکی کریمی؛ نیکی کریمی از ایران رفت (عکس) عباس عراقچی و همسرش آرزو احمدوند در جشن تولد ۴ سالگی دخترشان سوگل تونل زمان؛ عکس‌های نایاب از افغانستان؛ دهه‌ ۱۹۵۰ بیوگرافی فرناز سلمانی طراح لباس و داور جدید برنامه «زن روز» + تصاویر
پرطرفدارها
بهترین زمان برای نوشیدن قهوه چه ساعتی در روز است؟ با بدشانس‌ترین آدم دنیا آشنا شوید! جا ماندن اینترنت ایران از کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس؛ فقط اینترنت ۸ کشور از ما کندتر است آتنه فقیه نصیری همبازی جواد عزتی در «وحشی ۲» شد برای افزایش تراکم استخوان چه بخوریم؟ / نمونه برنامه غذایی روزانه مبتلایان به استئوپنی/ ورزش‌های مناسب تراکم استخوان  وقتی جنیفر لوپز به توصیه احمد ایراندوست عمل کرد! که‌ای کاش عمل نمیکرد سرنوشت حسین گیل؛ بازیگر پیش از انقلاب که به انقلابیون پیوست و سردار سپاه شد نتایج یک نظرسنجی: استرس مالی نمی‌گذارد ۷۰ درصد نسل Z خواب راحتی داشته باشند بادمجان پلو قزوینی؛ پیشنهاد ویژه برای عاشقان طعم لذیذ بادمجان با برنج عکس تازه خلیل «نون خ» با حال‌و‌هوای غمگین هوشنگ نهاوندی، وزیرعلوم و مسکن در دوره پهلوی، درگذشت اولین واکنش‌ علی شمخانی به حواشی ویدیوی جنجالی عروسی دخترش: حرام‌زاده‌ها هنوز زنده‌ام (تصاویر) یک ویدئو تبلیغاتی متفات؛ آزاده صمدی «موتورسوار» شد! (تصاویر) هانیه غلامی و مه‌لقا می‌نوش‌زاد در جشنواره فیلم کوتاه تهران (عکس) سرخوشی بهنوش طباطبایی؛ اگر خواهی بسوزانی جهان را، رخی بنما بیفشان گیسوان را فوت یک دانش‌آموز در شیراز؛ علت چه بود؟ (عکس) گفت‌وگوی خصوصی فرح پهلوی با پوری بنایی؛ دهه ۵۰ (تصاویر) دیدار نعیمه نظام دوست با نیوشا ضیغمی و دخترش بازگشت آتنه فقیه‌نصیری به بازیگری با سریال «وحشی» هومن سیدی (تصاویر) لیست جواهرات سلطنتی به سرقت رفته از موزه لوور پاریس