والک؛ محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین سبزی بهار کجا پیدا می‌شود؟ + دستور پخت والک پلو و کوکو والک

والک از جمله نعمت‌های طبیعی و فصلی ایران به خصوص کوه‌های شمیران و البرز مرکزی است که در کنار طعم خاص و بی‌نظیر، فواید دارویی فراوانی دارد. این این سبزی نسبتا کمیاب غذای خوشمزه‌ای به نام «والک پلو» درست می‌شود که به ثبت ملی رسیده و اولین بار در شمیران تهران طبخ شد.

 طرز تهیه کمپوت هندوانه + نکات طلایی و فوت و فن‌ها
چوچاغ یا زولنگ؛ سبزی بهاری محبوب که شبیه یک گیاه مرگبار است + دستور پخت خورش چوچاغ و کوکو چوچاغ
 طرز تهیه رب گوجه سبز (رب آلوچه) + نکات طلایی و فوت و فن‌ها
طرز تهیه مربای توت ‌فرنگی بدون شکر؛ خوشمزه و رژیمی + نکات طلایی و فوت و فن‌ها

آشپزی

میوه آکی؛ میوه‌ای عجیب که هم آدم می‌کشد و هم می‌شود با آن خوشمزه‌ترین صبحانه جهان را درست کرد

دلیل شهرت خطرناک آکی، وجود یک سم طبیعی به نام هایپوگلیسین A است که عمدتاً در دانه‌ها و قسمت‌های نارس میوه یافت می‌شود. این سم می‌تواند باعث بیماری خطرناکی به نام «بیماری استفراغ جامائیکایی» شود که علائمی مانند استفراغ، تشنج، افت شدید قند خون (هیپوگلیسمی) و در موارد شدید، مرگ را به دنبال دارد.

ترپوکه؛ علف هرزی که خوشمزه‌ترین آش لری بهاره با آن درست می‌شود + دستور پخت آش ترپوکه و کوفته ترپوکه

ترپوکه یک ماده‌ی غذایی فوق‌العاده منعطف است؛ می‌توانید با آن انواع آش، خوراک، کوفته و حتی کتلت درست کنید. ویژگی اصلی آن، طعم خاص، مقوی بودن و سازگاری با ذائقه‌ی ایرانی است. استفاده از این گیاه در غذاها، تجربه‌ای از طبیعت زنده و پاک دشت‌های لرستان و کهگیلویه را به سفره‌ی شما می‌آورد.

کغارک یا هکال؛ خوشمزه‌ترین و گران‌ترین قارچ کوهی جهان را کجا و چطور از دل زمین پیدا کنیم؟

سایت راز بقا: قارچ پورتابلو (Portabello) در ایران با نام‌های کغارک، هکال و گوش بره شناخته می‌شود. این قارچ خوشمزه در مناطق کوهستانی کرمان، یزد، اصفهان و خراسان رشد می‌کند. طعم غنی، خواص تغذیه‌ای بالا و نقش مهم در غذا‌های سنتی ایرانی، اهمیت این قارچ را دوچندان کرده است.

شنگ؛ پرطرفدارترین سبزی کوهی در میان لُرها و کُرد‌ها که ۴ ماه برای خوردنش فرصت دارید!

شنگ در سراسر ایران با نام‌های مختلفی شناخته می‌شود که گستردگی و اهمیت فرهنگی آن را نشان می‌دهد. در شیراز و اصفهان، این گیاه به نام لاله شنگ معروف است که ترکیبی از کلمات «لاله» و «شنگ» است و به زیبایی گل آن اشاره دارد. در خراسان، آن را ریشه بز خالدار می‌نامند، که به ظاهر پرپشت و ریش‌مانند بذرهایش اشاره دارد. در لرستان، به سادگی شنگ نامیده می‌شود.

«سِمسِیل»؛ هدیه بهار به زمین‌های خشک و شور جنوب ایران که خوشمزه‌ترین املت و دمپختک جنوبی با آن درست می‌شود

گیاه سمسیل یا سیاه شور مصری با توان بالای تحمل به شوری، می‌تواند در پروژه‌های اصلاح خاک، مقابله با بیابان‌زایی و زیست‌بوم‌سازی مناطق خشک کاربرد گسترده‌ای داشته باشد. این گیاه همچنین منبع غذایی برای برخی پرندگان بومی به‌شمار می‌رود. سِمسِیل یکی از آن گیاهانی است که اگرچه در ظاهر ساده و بومی است، اما ترکیبی از طبیعت، مزه، دارو و سنت را در خود دارد

طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی و خوشمزه + فوت و فن‌های مربای شفاف، خوشرنگ و بدون شکرک

برای تهیه مربای توت فرنگی سعی کنید توت فرنگی‌های ریز و سالم را انتخاب کنید و حد الامکان از توت فرنگی گلخانه‌ای استفاده نکنید.

تره تیزک؛ شاه سبزی‌های بهار که کسی از بدی‌هایش به شما چیزی نمی‌گوید | به این دلایل شاهی مصرف نکنید!

تره تیزک یا شاهی گیاهی یک ساله به ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر است که در نواحی مختلف ایران پرورش می‌یابد. این گیاه که دارای نشاسته و روغن است با فرا رسیدن بهار در دسترس ما قرار می‌گیرد و به عنوان غذا و دارو مصرف می‌شود.

سیرموک؛ سیرموک چیست؟ در کجا‌ها یافت می‌شود؟ و چه غذاهایی می‌شود با آن پخت؟

سیرموک یا سیر وحشی به کواری کؤمۆران یا جیکه (نام علمی: Allium canadense) گیاهی است چندساله از راسته مارچوبه‌سانان و خانواده نرگسیان و سرده سیر که از طریق بذر و پیاز تکثیر می‌یابد. ریشه‌ها به قسمت پیاز متصلند و تار مانند و رشته‌ای بوده، به پیاز قهوه‌ای رنگ متصل می‌شوند.

خرفه؛ سبزی مظلومی که علف هرز نیست! + دستور پخت چند غذا محلی خوشمزه با خرفه

خرفه یک سبزی سبز و برگدار است که می‌توان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.

جاشیر؛ شاه گیاه کوه‌های زاگرس که به خاطرش آدم کشته شده است + دستور پخت چند غذای محلی با جاشیر

گیاه جاشیر، گنجینه‌ای ارزشمند از دل طبیعت ایران است که علاوه بر خواص دارویی متعدد، نقش مهمی در تنوع غذایی مناطق کوهستانی ایفا می‌کند. شناخت و بهره‌گیری صحیح از این گیاه می‌تواند گامی موثر در حفظ طب سنتی و ارتقاء سلامت جامعه باشد.

طرز تهیه کیک خاص و خوشمزه گوجه‌ سبز + نکات مهم و فوت‌وفن‌ها

طعم ترش گوجه‌ سبز در کنار شیرینی کیک ترکیبی بسیار هیجان انگیز و منحصر به فرد دارد که شما را شگفت زده می‌کند. 

بهترین گوجه‌سبز ایران مال کدام شهر است؟ طرز تهیه خورش جادویی گوجه سبز را یاد بگیرید!

گوجه‌سبز یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های بهاری ایران است. در این مقاله با بهترین گوجه‌سبز ایران، خواص دارویی آن و طرز تهیه خورش گوجه‌سبز آشنا شوید. با خواص گوجه‌سبز، بهترین مناطق تولید این میوه در ایران، و طرز تهیه خورش گوجه‌سبز آشنا شوید. یک راهنمای کامل برای طرفداران طعم ترش و طبیعی!

از کلوس تا دمبل؛ گران‌ترین سبزی‌های بهاری در ایران و خوشمزه‌ترین غذا‌هایی که با آنها می‌توان پخت

دنبلان کوهی و کرفس کوهی تنها نمونه‌هایی از گنجینه‌های خوراکی طبیعت ایران هستن که علاوه بر ارزش غذایی، ارزش اقتصادی هم دارن. استفاده از این سبزی‌ها در غذا‌های سنتی و مدرن، تجربه‌ای خاص از طعم و عطر طبیعت رو به سفره میاره.

دستور پخت محبوب‌ترین غذای جنوب؛ با سبزی‌های تازه بهاری به شیوه بندری‌ها قلیه ماهی درست کنید

یکی از بهترین و معروفترین غذا‌های جنوبی، قلیه ماهی است. این غذا را مردم بندرعباس به یک شیوه اصیل و خوشمزه درست می‌کنند.

فصل بهار و غذا با گیاه توله؛ طرز تهیه حمیس توله که غذای محلی و خوشمزه خوزستان است

این غذای گیاهی فوق‌العاده ساده است و از نظر شکل و ظاهر شباهت زیادی به قورمه سبزی دارد. برخی این غذا را با نان سرو می‌کنند و برخی ترجیح می‌دهند تا خورشت توله را با برنج بخورند.

طرز تهیه قرابیه پسته، شیرینی خوشمزه و مجبوب تبریز + نکات طلایی و فوت و فون‌ها

«عطر پسته و کره در کوچه‌های تبریز می‌پیچد و شما را به سمت قرابیه پسته، شیرینی اصیل و دلربا، می‌کشاند. طعمی بهشتی و ماندگاری بالا، این شیرینی را به تجربه‌ای لذت‌بخش تبدیل کرده است. با ما همراه باشید تا در این مقاله، طرز تهیه قرابیه پسته ای تبریزی و نکات کلیدی برای پخت بی‌نقص آن را بیاموزید.