
چیدمان یخچال به نظر یک کار پیش افتاده ساده میآید، اما همین اول بگوییم که اگر شما هم وظیفه دلهرهآور! تمیز کردن یخچال یا چیدن آن را بر عهده دارید، همین حالا یک دست به افتخار خودتان بزنید! چراکه اینکار نیاز به خیلی از مهارتها مثل نظم، هوشمندی، حافظه خوب و ... دارد تا بتوانید خانه و آشپزخانهتان را مرتب و مطلوب نگه دارید.
راستان| خُب! بیایید شروع کنیم! اگر تا به حال در یخچال با موارد زیر مواجه شدهاید...
ناامید نشوید! موارد بالا فقط برخی از چیزهایی هستند که اگر تجربهشان کرده باشید، خواندن این مطلب برایتان واجب است.
ما به شما خواهیم گفت که چگونه چیدمان یخچال را انجام دهید. اگر یک مادر دغدغهمند هم باشید، چیدمان یخچال عروس را هم یاد میگیرید! پس به سراغ نکات، ترفندها و توصیهها میرویم.
به گزارش راستان، پیش از چیدمان مواد غذایی در یخچال، همهچیز را از یخچال خود بیرون بیاورید. محصولات پژمرده، باقیماندههای چند روزه و چاشنیها یا لبنیات تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
برای شروع، همه چیزهایی را که برایتان باقی میماند به دستههایی تقسیم کنید؛ مثلا غذاهای آماده، لبنیات، سسها و چاشنیها.
برای شروع، قفسهها و کشوها را با مواد شوینده و آب داغ بشویید.
عمق، عرض و ارتفاع کل فضای داخلی یخچال را اندازهگیری کنید و اندازه بلندترین و عریضترین اقلامی را که قصد دارید برای قرار دادن قفسههای خود ذخیره کنید، در نظر بگیرید.
اقلامی را که اغلب به آنها نیاز دارید (یا میخواهید بیشتر به آنها دسترسی داشته باشید) را در دسترس و جلوی دیدتان بگذارید.
*نکته مهم: میانوعدههای سالمتر را جلو و وسط قرار دهید تا شما و خانوادهتان بیشتر به سراغ آنها بروید.
ممکن است بخواهید همه نوشیدنیها، همه چاشنیها یا همه وسایلِ صبحانه را در یک مکان به راحتی در دسترس قرار دهید.
اگر با تعداد زیادی اقلام بلند یا ظرفهای غذا برای نگهداری در یخچال طرف هستید، میتوانید برخی از قفسهها را بردارید تا کارتان راحتتر شود.
یکی از توصیههای مهم برای ساماندهی به یخچال، این است که بتوانید بهراحتی باقیماندههای شب گذشته یا موادِ از پیش آماده شده را ببینید. انتخاب ظروف مناسب میتواند به افزایش عمر محصولات فاسد شدنی مانند انواع توتهای تازه کمک کنند. ریختن آب و شیر در ظروف استوانهای، به شما امکان میدهد هر سانت از فضا را به حداکثر برسانید.
هنگام چیدمان یخچال، ما دوست داریم از آشپزخانههای حرفهای و رستورانی به عنوان مدل استفاده کنیم، زیرا آنها یخچالهای خود را با در نظر گرفتن ایمنیِ مواد غذایی سازماندهی میکنند. روش آنها این است که بر اساس دمایی که غذاها باید در آن پخته شوند، سازماندهی میکنند.
چیزهایی که نیازی به پخت و پز ندارند (مانند غذاهای آماده یا باقیمانده غذا) در بالا قرار میگیرند، سپس بقیه چیزها بر اساس دمایی که باید در آن پخته شوند، در طبقات پایین مرتب میشوند و غذاهایی که باید پخته شوند. تا بالاترین درجه حرارت (مثل مرغ) در پایین قرار میگیرند.
به گزارش راستان، وقتی یخچال و فریزر به این ترتیب سازماندهی شود، هر گونه آلودگی، مشکلی ایجاد نخواهد کرد، چرا که غذای آلوده باید در دمای بالاتری نسبت به غذای نشستهِ بالای آن، که ممکن است چکه کرده باشد، پخته شود.
پس چگونه روش سازماندهی یخچال و فریزرمان را اتخاذ کنیم؟ در اینجا استراتژی ما از اصل بالا، متناسب با پیکربندی یک یخچال خانگی است.
۱. قفسههای بالایی: باقیماندههای غذا، نوشیدنیها و غذاهای آماده (مانند ماست، پنیر و پروتیئنهای حاضری (ژامبون، سوسیس و...) را اینجا بگذارید.
۲. قفسههای پایینتر: مواد اولیه برای غذاهایی که قرار است بپزید را اینجا قرار دهید.
۳. درب یخچال: درب یخچال، گرمترین قسمت یخچال است، بنابراین فقط چاشنیها باید در آنجا قرار بگیرند. برعکس رفتار پرتکراری که اکثر افراد انجام میدهند، تخممرغ یا شیر را داخل در نباید گذاشت! زیرا باید در قسمت سردتری از یخچال قرار گیرند.
۴. کشوها: کشوها میتوانند مشکلساز باشند، مگر نه؟ از آنجا که آنها برای نگهداری محصولات در رطوبتی خاص طراحی شدهاند، ذخیره میوهها و سبزیجات در آنجا منطقی است، اما آنها معمولا در پایین یخچال قرار دارند، بنابراین اگر گوشت را در قفسه بالا قرار دهیم، خطر آلودهشدن سبزیجات تازه خود را داریم.
اگر دو کشو دارید، یکی از آنها را منحصراً برای سبزیجات و دیگری را منحصراً برای گوشت خام در نظر بگیرید.
اگر یکی از کشوها بالای دیگری است، از پایینترین کشو برای گوشت استفاده کنید. اگر کنار هم باشند، هر کدام از کشوها که باشد را میتوانید انتخاب کنید. کشویی که برای گوشت استفاده میکنید را اغلب تمیز کنید.
آیا به هر دو کشو برای میوهها و سبزیجات نیاز دارید؟ اگر اجتنابناپذیر است که گوشت خام را بالاتر از سایر غذاها قرار دهید، با استفاده از یک ظرف پلاستیکی شفاف که در کشوی گوشت خود قرار میدهید، چکههای اتفاقی را میگیرید و گوشت را با خیال راحت از هر چیز دیگری دور نگه میدارید.
در آخر...
چیدمان یخچال به طور کلی با موارد بالا سادهتر خواهد شد، با اینحال بعضی از افراد هستند که رژیم غذایی متفاوتی دارند و نیاز است که به چیدمان مناسب خودشان برسند. مثلا افرادی که داروهای خاصی را باید در یخچال و حتی فریزر نگه دارند یا افرادی که میزان پروتئین مصرفیشان بسیار زیاد است و احتمالا دو طبقه در فریزر برای این محصولات غذایی نیاز داشته باشند. در هر صورت، مهم است که غذاهای خشک وتر جدا باشند و غذاهای آلوده در جایی قرار بگیرند که به دیگر غذاها آلودگی منتقل نکنند.
شما شیوه دیگری برای چیدمان یخچال دارید؟
چیدمان یخچال باید چطوری باشد؟
بستگی به غذای مصرفی شما دارد، اما بهتر است غذاها را دسته بندی کنید و هر کدام را مشخصا در جایی که برای ماندگاریشان بهتر است قرار دهید.
از چه ظرفهایی برای مرتب کردن یخچال استفاده کنیم؟
از ظرفهای دردار که جای زیادی از یخچال را اشغال نکنند، از ظروف استوانهای و شیشهای برای مایعات و از ظرفهایی که ترجیحا بتوان داخلشان را دید.
غذاهای باقیمانده از شب قبل را باید کجای یخچال قرار داد؟
بهترین پاسخ این است: جایی مقابل دیدتان که فراموش نکنید آنها را بخورید و مانع از فاسد شدنشان بشوید.
در قسمت جدید سریال پایتخت بر اصر یک سوءتفاهم، بهروز...
نانسی عجرم با انتشار تصویری جذاب، عید فطر را تبریک...
بسیاری از مردم تهران اولین سیزدهبدر سال بعد انقلاب...
مرد جوانی که در اقدامی هولناک همسر خود را به قتل رسانده...