بژی کرمانشاهی شیرینی سنتی مردم کرمانشاه، یک شیرینی سالم، کم کالری و با قند کم است که در هر زمان، از سفره صبحانه گرفته تا به عنوان یک عصرانه سَبُک و یا حتی یک خوراکی خوشمزه و مقوی برای زمانی که سر کار هستید، میتوانید آن را نوش جان کنید. با آشپزی راستان همراه باشید.
راستان| بژی کرمانشاهی میتواند یک تغذیه سالم برایِ مدرسهِ بچهها و همه اعضای خانواده باشد. دستور پُخت این شیرینی بسیار آسان است و در کمترین زمان و با در دسترسترین مواد اولیه میتوانید بژی کرمانشاهی درست کنید. در ادامه طرز تهیه بژی کرمانشاهی را بخوانید.
آنچه در این مطلب خواهید آموخت:
مواد لازم بژی کرمانشاهی
طرز تهیه بژی کرمانشاهی
طرز تهیه بژی کرمانشاهی
مرحله اول: آرد را ۲ مرتبه الک کنید سپس درون یک کاسه بزرگ بریزید و زردچوبه را به همراه نمک و پودر رازیانه به آرد نان لواش اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله دوم: به گزارش راستان، روغن را درون یک تابه گرم کنید و به آرد اضافه کنید سپس آرد را با دست ورز دهید تا روغن به خورد خمیر برود.
مرحله سوم: ۱ لیوان از شیر را داخل یک تابه بریزید و گرم کنید. پس از این که شیر را گرم کردید، ۱ قاشق غذاخوری شکر به شیر اضافه کنید سپس شیر را داخل یک ظرف شیشهایِ دربدار بریزید و خمیر مایه را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید. درب ظرف را ببندید و ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در یک مکان تاریک و نسبتاً گرم بگذارید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
*نکته: گرمای شیر نباید زیاد باشد، دمای شیر باشد به قدری باشد که وقتی نوک انگشت را درون شیر فرو کردید، انگشتتان گرم شود، اما نسوزد.
مرحله چهارم: مابقی شیر را درون یک قابلمه بریزید و مابقی شکر را به همراه زعفران دم کرده غلیظ به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید تا شکر درون شیر حل شود.
*نکته: در این مرحله نیازی نیست شیر به جوش بیاید، همین که شیر گرم شود و شکر درون شیر حل شود کافی است و پس از آن میتوانید شیر را از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم: وقتی شیر را از روی حرارت برداشتید، آن را کنار بگذارید تا کمی خُنک شود. وقتی مخلوط شیر و شکر خُنک شد، مخلوط خمیر مایه را به آن اضافه کنید سپس شیر را کمکم به آرد اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدستی به دست بیاید و به دست تمیز نچسبد.
مرحله ششم: وقتی خمیر آماده شد، یک کاسه تمیز و بزرگ را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را درون کاسه چرب شده بگذارید، روی کاسه با سلفون بپوشانید و کاسه حاوی خمیر را به مدت ۱ ساعت، در یک مکان گرم و تاریک قرار دهید تا خمیر به عمل بیاید و افزایش حجم داشته باشد.
مرحله هفتم: به گزارش راستان، پس از گذشت ۱ ساعت مجدد خمیر را ورز دهید و پُف اضافی خمیر را بگیرید.
مرحله هشتم: مقداری از خمیر بردارید و به شکل یک گردوی بزرگ، گِرد کنید.
+ پیشنهادهای آشپزی بیشتر:
2/ طرز تهیه والک پلو کرمانشاهی
مرحله نهم: برای شکل دادن به شیرینیها میتوانید کمی آنها را روی یک آبکش فشار دهید.
مرحله دهم: برای سُرخ کردن شیرینیها، یک قابلمه کوچک انتخاب کنید و به اندازهای که شیرینیها درون روغن غوطهور بمانند، درون قابلمه روغن بریزید.
مرحله یازدهم: وقتی روغن داغ شد، شیرینیها را داخل روغن خوب سُرخ کنید.
مرحله دوازدهم: وقتی همه شیرینیها را سُرخ کردید، آنها را روی یک دستمال بریزید تا خُنک شوند و روغن اضافی آنها گرفته شود.
مرحله آخر: پس از این که شیرینیها خُنک شدند، روی آنها پودر قند الک کنید و با یک فنجان چای نوش جان کنید.
سخن پایانی
در این مطلب طرز تهیه بژی کرمانشاهی خوشمزه را با سادهترین روش به شما آموزش دادیم. در نهایت اگر میخواهید این شیرینی رژیمی باشد، میتوانید آنها را با فاصله درون سینی فر بچینید، روی شیرینیها را با کمی کره چرب کنید و در فر از قبل چرب شده با دمای ۱۶۰ درجه بپزید.
*طرز پخت: زهرا راستین
گزارشها حاکی از آن است که دیدی از روشهای مختلفی برای...
اصغر و ربابه ۴ فرزند داشتند و در کنار آنها زندگی خوب...
«لوگینا صلاح» هنرمند و آرایشگر مصری به عنوان «دختر...
زمانی که دانش آموزش مقطع سوم راهنمایی بود بازیگری را...