راستان | یافتهها نشان میدهد که زنبورهای عسل میتوانند بین انواع مختلف سلولهای سرطانی ریه با استفاده از تنها بوی کشت سلولها تمایز قائل شوند. این یافتهها میتواند به عنوان یک مدل برای توسعه آزمایشهای جدید برای تشخیص زودهنگام سرطان ریه استفاده شود.
دباجیت ساها، کالج مهندسی دانشگاه ایالتی میشیگان و موسسه علوم و مهندسی بهداشت دراین باره گفت: «حشرات حس بویایی شگفتانگیزی دارند، همان طور که سگها دارند.»
این اولینباری نیست که محققان تواناییهای خارقالعاده بویایی حیوانات را برای ردیابی سرطان بررسی کردهاند. مطالعات پیشین نشان داده بود سگ، موش، حشرات و حتی کرمها میتوانند سرطان را ردیابی کنند.
در این پژوهش انواع مختلفی از سلولهای سرطان ریه انسانی در آزمایشگاه کشت شدند. آنها یک دستورالعمل خاص برای مخلوط تنفس مصنوعی ایجاد کردند. این مخلوط شبیه ترکیب شیمیایی تنفس یک فرد سالم و فرد مبتلا به سرطان ریه است.
در مرحله بعد محققان حسگرهای بسیار کوچکی را به مغز زنبورهای عسل متصل کردند تا واکنشهای مغز آنها را در حالی که مخلوطهای تنفسی مختلف را بو میکردند، کنترل کنند.
الیسا کاکس یکی از پژوهشگران این تحقیق گفت: «برای ایجاد دستورالعمل ما مخلوطهای مصنوعی تنفس افراد مبتلا به سرطان ریه را با ریه افراد سالم روی ۲۰ زنبور آزمایش کردیم.»
این آزمایش نشان داد زنبورهای عسل فقط با استفاده از بوی سلولهای کشت شده در آزمایشگاه میتوانند بین انواع مختلف سلولهای سرطان ریه تمایز قائل شوند.
پژوهشگران تصمیم دارند از این تحقیق برای توسعه حسگری استفاده کنند که از مغز زنبور عسل تقلید میکند. میتوان از این تحقیق برای ابداع دستگاهی استفاده کرد که بیماران در آن تنفس میکنند. اگر مواد شیمیایی سرطان در تنفس آنها وجود داشته باشد، دستگاه به طور واقعی آن را نشان میدهد.
صبح امروز در حالی که هوای توچال بارانی بود، کوهنوردان...
ویدئویی از مهرداد صدیقیان تحت فشار یک دختر در شبکه...
داماد چینی فیلم خیانت زنش را در تالار عروسی پخش کرد...
جواد خیابانی: بازیکنان تیم ملی می گویند سختی راه را...