کیک ساده با مواد اولیه ساده، پایه کیکپزی در همه جهان است. به همین دلیل همه باید رز پخت کیک ساده را بلد باشند.علاوه بر این، اینروزها اکثر ما ترجیح میدهیم یک کیک ساده خانگی بخوریم تا یک کیک پر خامه و چرب قنادی را!
طرز تهیه کیک ساده از آن چیزهایی است که هرکسی باید بلد باشد. به خصوص کسی که بخواهد یک کیک خوشعطرِ سالم بخورد. کیک ساده یک کیک جهانی و قدیمی است. هم زمان کمی میگیرد، هم موادش در دسترس است و هم اکثر آدمها دوستش دارند. حتی از طرز تهیه کیک ساده برای مهمانی هم میتوانید استفاده کنید. مطمئن باشید اینروزها اکثر مهمانهای شما ترجیح میدهند یک کیک ساده خانگی بخوردند تا یک کیک پر خامه و چرب قنادی را!
راستان| شما را معطل نمیکنیم و در این آموزش آشپزی به ترتیب درباره طرز تهیه کیک ساده در خانه (Simple homemade cake)، دستور کیک ساده با پف زیاد یا کیک اسفنجی، طرز تهیه کیک با ماست و درستکردن کیک بدون فر و بدون همزن برقی، طبق شیوه مرسوم در اکثر کشورهای دنیا سخن میگوییم.
طرز تهیه کیک ساده خانگی
قبل از طرز تهیه کیک ساده با شیر ببینیم چقدر زمان برای این کار لازم است.
آموزش مرحله به مرحله پخت کیک ساده
- فر را روشن کرده و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- یک قالب کیک مربع یا دایره را چرب و آردپاشی کنید.
- شکر و کره را با هم در یک کاسه بریزد و با همزن برقی بزنید. تخممرغها را دانهدانه اضافه کنید. سپس وانیل را هم بریزید و چند ثانیه هم بزنید.
- در سمتی دیگر، آرد و بیکینگ پودر را در یک کاسه جداگانه ترکیب و بعد یکی دوبار الک کنید.
- حالا این مواد خشک را به مواد مرطوبتان بیفزاید و آنها را به صورت دستی با یکدیگر مخلوط کنید.
- شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شود.
- خمیر را درون قالب کیک آماده بریزید و داخل فر که از قبل گرم شده بپزید.
- زمان بگیرید تا ۳۰ دقیقه دیگر به سراغش بیایید. وقتی چنگال را در آن فرو کردین و مواد به آن نچسبید یعنی کیک پخته است. اگر دوست دارید بیشتر برشته شود، بگذارید بیشتر بپزد. اگر دوست دارید روی آن هم برشته شود، شعله بالای فر را هم برای دو دقیقه روشن کنید.
*نکته: حواستان باشد روی کیکتان نسوزد! شعله بالای فر تند و تیز است!
- کیک را از فر خارج کرده و بگذارید کاملاً خنک شود. تمام! از کیک ساده وانیلی لذت ببرید.
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده با پف زیاد
کیک اسفنجی آسان، لذیذ و مثل هوا سبک است. کافی است نسبت به کیک ساده کمی در موادش تغییر ایجاد کنید و دقت بیشتری به خرج دهید.
- پیش از هر کاری، فر را روشن کرده و روی دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. ابتدا سفیدهها را با همزن بزنید، آنقدر که سفت شود و نریزد.
- بعد زرده تخم مرغ، شکر، وانیل، عسل و آب را در ظرف جداگانه ریخته و آنقدر با همزن بزنید تا زرد کمرنگ و پفکی شود.
- نیمی از سفیده تخممرغهای زدهشده را با مخلوط زرده ترکیب کرده و با یک لیسک با دست و بهآرامی هم بزنید.
- آرد و بکینگپودر را مخلوط و الک کرده و به آرامی و در ۴ تا ۵ مرحله به مواد بالا اضافه میکنیم و آرام با لیسک هم میزنیم.
- نوبت روغن است.
*نکته: برای کمک به ترکیبکردنِ روغن، ابتدا کمی خمیر را با روغن مخلوط کنید و بعد آنرا به خمیر اضافه کنید.
- نصف باقی مانده سفیده تخممرغ را آرام روی باقی مواد بریزید و هم بزنید.
- قالبتان را از قبل یا با کاغذ روغنی پوشانده و یا چرب کرده و کمی آردپاشی کنید. مواد را داخل این ظرف بریزید.
- ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان تنطیم کنید و اگر دیدید که بعد از این مدت خلال دندان یا چنگال کیک را به خودش نمیگیرد، یعنی کاملا پخته و حاضر است.
- اگر کیک کاغذ روغنی دارد، با کاغذ آن را دربیاورید و بگذارید خنک شود. بعد از خنک شدن کیک اسفنجی نرمِ شما حاضر است.
*نکته: این تخممرغ زیاد است که به کیک شما پُف میدهد.
*نکته: از زدن بیش از حد سفیدههای تخممرغ خودداری کنید، چون باعث میشود کیک با حبابهای هوای زیاد پخته شود.
طرز تهیه کیک ساده بدون فر یا روش درست کردن کیک قابلمهای
اگر به فر دسترسی ندارید یا نمیخواهید در هوای گرم فر خود را روشن کنید، همچنان میتوانید با استفاده از یک روش پخت جایگزین از کیک خانگی لذت ببرید.
خُب، بیایید در ابتدا دمدستترین شیوه را پیش ببریم و آن پختن کیک با قابلمه و روی گاز است.
مواد لازم در پختن کیک ساده بدون فر همان مواد اولیه کیک ساده در فر است.
- یک قابله تفلون با سایز مناسب بردارید و آن را چرب کنید. حواستان باشد که وقتی نیمه راه آمادهسازی اولیه را رفتیم باید قابلمه را روی شعله بگذاریم تا گرم شود.
- ۲ عدد تخم مرغ بزرگ را همراه شکر و وانیل در ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- اینجا از ادامه ترکیب مواد دست بردارید و قابلمه را روی شعله کم گاز گذاشته تا گرم و آماده شود.
- سپس به ترتیب روغن و بعد شیر را اضافه کرده و هم بزنید. همزن برقی را خاموش کنید.
- آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی مخلوط کرده، الک کنید و به آرامی و در چند مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
- اگر دوست دارید کمی دارچین، پودر هل، زعفران و حتی پودر کاکائو هم به این مواد بیفزایید.
- حالا مواد را به آرامی داخل قابلمه گرم شده بریزید.
- درب قابلمه را حتما دم کنی بگذارید و خوب روی قابلمه محکم کنید.
- بعد از حدود ۴۵ دقیقه کیک شما آماده است.
- شعله را خاموش کنید و ۱۵ دقیقه به کیک استراحت دهید.
*نکته: روی کیک قابلمهای به دلیل اینکه از بالا به آن حرارت داده نمیشود، برشته نخواهد شد. میتوانید برای اینکه این موضوع معلوم نشود روی آن را گاناش بمالید.
*نکته: به جز قابلمه، پخت کیک در هواپز و حتی پختن کیک در بخارپز هم شدنی است. پس خودتان را محدود به امکانات نکنید!
*نکته: اگر دنبال طرز تهیه کیک با پف زیاد و بدون فر هستید، دستور پخت کیک اسفنجی که بالا گفتهایم را اجرا کنید، فقط به جای فر آن را در قابلمه، هواپز یا بخارپز بپزید.
طرز تهیه کیک ساده با ماست
شده هوس کیک ساده خانگی بکنید، اما شیر نداشته باشید؟ در این مواقع اصلا خودتان را ناراحت نکنید. به راحتی میشود ماست را جایگزین شیر کرد و در نهایت یک کیک ماست جذاب به دست آورد!
استفاده از ماست فقط یک اجبار در شرایطی که شیر ندارید نیست! خیلیوقتها میتوانید از این روش استفاده کنید، چون ماست باعث میشود یک کیک مرطوب و لطیف داشته باشید.
*نکته: بهتر است در انتخاب ماست دقت کنید. ماست ترش بدون شک نمیتواند کیک چندان مطلوبی به شما دهد. بهتر است از ماستهای زده شده و پرچرب استفاد کنید که نتیجهشان واقعا عالی است!
- فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.
- تخممرغها را با شکر و وانیل در ظرف ریخته با همزن به خوبی بزنید تا حالت کشسانی پیدا کند.
- به ترتیب ماست و روغن را اضافه کنید و با همزن به اندازهای که با مواد قبلی مخلوط شوند، بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر را هم مثل همیشه با یکدیگر مخلوط و سه بار الک کنید.
- حالا این ترکیب خشک را آرام آرام و در چند مرحله به مایه کیک اضافه کرده و با لیسک یا قاشق به آرامی هم بزنید تا یکدست شود.
- مایه را در قالبی که از قبل چرب کردهاید بریزید و درون فر بگذارید.
- ۴۰ دقیقه صبر کنید و بعد به روشهایی که گفتیم تست کنید که کیک پخته باشد.
- حالا کیک را بیرون آورده و اجازه دهید سرد شود و بعد نوش جان کنید! طعم جذاب کیک ماست شما را شگفتزده خواهد کرد.
طرز تهیه کیک ساده کاکائویی
کیک ساده کاکائویی میتواند جای هر کیکی را بگیرد؛ از بس که لذیذ و خوش عطر است. برای تهیه یک کیک ساده کاکائویی و خوشخوراک شما در مجموع به یکساعت زمان نیاز دارید؛ از زمانی که دستبهکار شوید تا زمانی که کیک را از فر در بیاورید.
- فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. قالب کیک را با اسپری پختوپز بپوشانید و کف آنرا با کاغذ روغنی بیندازید.
- پودر کاکائو را با نصف فنجان آب جوش در یک کاسه متوسط هم بزنید تا یکدست شود.
- آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و کمی نمک را در یک کاسه بزرگ با یکدیگر مخلوط و دو مرتبه الک کنید.
- تخم مرغ، شکر، روغن و وانیل را در ظرف ریخته و با همزن و سرعت متوسط هم بزنید تا یکدست شود.
- مخلوط کاکائو را آرام اضافه کنید و همزدن را ادامه دهید.
- مواد خشک را آرام اضافه کنید و با لیسک یا یه همزن دستی به آرامی با مواد دیگر مخلط کنید.
- خمیر را داخل ظرف کیک ریخته و بعدی یکی دوبار آنرا به زمین بکوبید تا هواگیری شود.
- مثل بقیه کیکهای ساده، ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان برای پخت آن کافی است. اول با یک خلال دندان تست کنید و اگر به آن نچسبید کیک را بیرون آورده و بگذارید سرد شود.
- برش بزنید و نوش جان کنید.
طرز تهیه کیک ساده بدون همزن برقی
برای تهیه کیک حتما نباید همزن برقی داشته باشید. کیک پختن بدون همزن برقی هم شدنی است. مواد لازم برای کیک ساده ابتدای متن را که یادتان است؟ با همان مواد مراحل زیر را طی کنید:
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- قالب گرد یا مربع حدودا ۲۰ سانتی متری را بردارید و کفش را چرب کرده و رویش کاغذ روغنی بندازید.
- آرد ساده و بیکینگ پودر را با هم الک کنید، سپس شکر را به آنها مخلوط کنید تا همهچیز خوب جا بیفتد.
- در مرکز این مواد یک چاله ایجاد کنید وش بقیه مواد آنجا بریزید. حالا خوب هم بزنید تا خوب ترکیب شوند.
- مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید و به مدت ۴۵-۵۰ دقیقه یا تا زمانی که روی آن طلایی شود بگذارید داخل فر بپزد.
- بعد بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شود. حالا همراه با یک نوشیدنی محبوب میل کنید. نوش جانتان.
طرز تهیه کیک ساده بدون فر و همزن برقی
در این مطلب هم درباره طرز تهیه کیک ساده بدون فر آموزش دادیم و طرز تهیه کیک بدون همزن برقی. هر دو دستور را کنار یکدیگر بگذارید و با سادهترین وسایل دست به کار شوید تا از لذت یک کیک ساده خانگی محروم نشوید.
در آخر...
مواد لازم در دستور پختهایی که در این متن خواندید، همگی برای پختن کیک چهارنفره مناسب بود. اگر خواستید کیک هشت نفره بپزید مواد را دوبرابر کنید و اگر هم پخت کیک ده نفره مدنظرتان است، مواد را یکونیم برابر کنید. به همین سادگی!
میتوانید کیک ساده خانگی را با هر روکشی تزیین کنید و به خوشمزگیاش بفزایید. مثلا رویش پودر فندق یا شکلات آبشده بریزید.
طرز تهیه کیک ساده چه وانیلی باشد و چه شکلاتی، پایه پخت انواع کیک، به خصوص کیکهای طبقاتی و چندلایه است. پس حرفهای شدن در پخت آنها شما را دهها قدم جلو میاندازد.
سوالات متداول درباره پخت کیک ساده
میتوان بدون فر کیک ساده پخت؟
بله، به سادگی! اگر مواد کافی داشته باشید، یک مایکروفر، هواپز، بخارپز و یا حتی یک قابلمه و دمکنی کار شما را راه میاندازد.
مدت زمان پخت کیک ساده چقدر است؟
پخت کیک ساده وانیلی و شکلاتی هر دو بیشتر از ۶۰ تا ۸۰ دقیقه زمان نیاز ندارند.
مواد اولیه برای ساختن یک کیک خیلی ساده و معمولی چیست؟
آب، روغن (کره یا روغن مایع یا روغن نباتی)، آرد پختوپز، شکر، تخم مرغ و بیکینگ پودر.
منبع: زیسان