مغزها، از بادام و گردو تا فندق و پسته، سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف روزانه آنها میتواند تاثیر چشمگیری بر سلامت شما بگذارد؛ از جمله آنها میتوانیم به بهبود سلامت قلب، کنترل وزن و کاهش کلسترول اشاره کنیم. خوشبختانه برای تهیه مغزیجات تازه و باکیفیت، نیاز به جستوجوی طولانی ندارید.
کافیست به اپلیکیشن یا وبسایت اسنپفود مراجعه کنید تا تنها در عرض چند دقیقه، آجیلهای دلخواهتان را سفارش دهید. در ادامه مطلب، شما را با ۱۰ تا از فواید شگفتانگیز مصرف روزانه آجیلها بر سلامتیتان آشنا خواهیم کرد؛ این مطلب را از دست ندهید.
باتوجه به کالری بالای آجیلها، شاید تاثیر آنها بر کاهش وزن باورپذیر بهنظر نرسد؛ اما واقعیت این است که چربی موجود در مغزیجات از نوع غیراشباع است و بعد از مصرف آنها، بهمدت طولانیتری سیر میمانید. این خاصیت باعث میشود که بهمرور غذای کمتری بخورید.
بهعلاوه، همه چربی موجود در مغزیجات بهطور کامل جذب بدن نمیشود و همه اینها لزوم مصرف آجیل در رژیم غذایی را ثابت میکنند. اگر تصمیم به لاغری دارید، توصیه میکنیم خرید آجیل از جمله پسته و بادام درختی را به برنامهتان اضافه کنید.
تحقیقات دانشمندان دانشکده «هاروارد تی. اچ چان» ثابت کردهاند که مصرف منظم آجیل تاثیر چشمگیری بر کنترل دیابت دارد. این خوراکیها کربوهیدرات کمی دارند و قند خون را زیاد بالا نمیبرند.
بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید، بهجای خوراکیهای کربوهیدراتدار، بهتر است از آجیل بهعنوان میانوعده استفاده کنید. در این بین، پسته بیشتر از سایر مغزها به کنترل دیابت کمک میکند. پس اگر خودتان یا یکی از اعضای خانواده دیابت دارید، حتما خرید پسته را در لیست خرید ماهانه خود قرار دهید.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که مصرف حداقل ۴ بار آجیل در هفته، خطر ابتلا به بیماریهای عروقی و سکته قلبی و مغزی را کاهش میدهد. دلیل این مسئله، تاثیر آجیل بر کاهش کلسترول بد خون است. بهعنوان مثال، دانشمندان در یک بررسی، افرادی را که کلسترول بالایی داشتند به ۲ گروه تقسیم کردند: گروه اول روغن زیتون و گروه دوم آجیل مصرف کردند. بعد از مدتی، مشخص شد که افراد گروه دوم عملکرد شریانی بهتری داشتند و تریگلیسیرید آنها هم در حالت ناشتا پایینتر بود.
یکی از مفیدترین اجزای تشکیلدهنده آجیلها، فیبر است. فیبر به بهبود سلامت روده، کاهش التهاب و حتی پیشگیری از دیابت و چاقی کمک میکند. علاوهبر این، فیبر با ایجاد حس سیری طولانیمدت، مانع پرخوری میشود و میزان کالری جذبشده از وعدههای غذایی را کاهش میدهد.
یک وعده ۲۸ گرمی بادام حدود ۳.۵ گرم فیبر دارد و پسته، فندق و گردو هم مقادیر قابلتوجهی فیبر به بدن میرسانند. با خرید گردو و اضافهکردن آن به وعده صبحانه، میتوانید از فیبر و سایر مواد مغذی آن بهرهمند شوید.
التهاب واکنش طبیعی بدن به میکروبها و آسیبهاست. اما اگر التهاب مزمن و طولانی شود، میتواند به بافتها و اندامهای حیاتی آسیب برساند و زمینهساز بروز بیماریهای جدی شود. تحقیقات نشان میدهد مصرف منظم آجیلهایی مثل پسته، گردو و بادام، میتواند تاثیر چشمگیری بر کاهش التهاب داشته باشد.
در یکی از مطالعات مربوط به رژیم مدیترانهای مشخص شد التهاب در بدن افرادی که آجیل بیشتری مصرف میکنند، ۹۰-۳۵ درصد کاهش پیدا کرده است. این یافتهها ثابت میکنند که مغزها میتوانند بدن شما را جوانتر و مقاومتر کنند.
سندروم متابولیک، عامل ابتلا به بسیاری از بیماریها از جمله دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی است. بررسیها نشان میدهد که مصرف روزانه مغزیجات علائم سندروم متابولیک و در نتیجه ریسک ابتلا به بیماریهای مرتبط را تا حد زیادی کاهش میدهد. بهعنوان مثال در مطالعهای، بهمدت ۱۲ هفته روزی ۲۵ گرم پسته به افراد مبتلا به سندروم متابولیک داده شد. بعد از این مدت، مشخص شد که قند خون آنها تا ۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
آجیلها خواص آنتیاکسیدانی بسیار بالایی دارند. آنتیاکسیدانها با خنثیکردن رادیکالهای آزاد از سلولها محافظت میکنند و خطر ابتلا به بعضی از بیماریهای مزمن را کاهش میدهند. تحقیقات نشان داده است که گردو حتی قدرت بیشتری نسبت به ماهی در مقابله با رادیکالهای آزاد دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در بادام هم از آسیب اکسیداتیو به چربیهای حساس سلولی جلوگیری میکند.
بسیاری از مواد مغذی ضرروی برای بدن در آجیلها یافت میشود. با مصرف ۲۸ گرم از مخلوط انواع مغزیجات، تقریبا ۵ گرم پروتئین، ۳ گرم فیبر و ۱۶ گرم چربی غیراشباع دریافت میکنید. بهعلاوه، بخش زیادی از نیاز روزانه بدنتان به ویتامین E، منیزیم، فسفر، مس و منگنز هم تامین میشود.
این عناصر برای تقویت سیستم ایمنی، افزایش انرژی و سلامت استخوانها ضروری هستند. آجیلها برای رژیمهای کمکربوهیدرات هم گزینه بسیار خوبی محسوب میشوند. همین حالا با خرید بادام هندی و سایر آجیلها از اسنپفود، گامی موثر برای سلامتی بدنتان بردارید.
از آنجایی که آجیلها خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی دارند، میتوانند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهند. تحقیقات نشان میدهد افرادی که بهطور منظم آجیل میخورند، کمتر به تومور روده مبتلا میشوند. مصرف مغزیجاتی مثل بادام، گردو و پسته میتواند اقدامی ساده و خوشمزه برای بهبود سلامتی دستگاه گوارش باشد.
تحقیقات نشان میدهد مصرف منظم آجیل، بهطور مستقیم باعث کاهش کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید میشود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد. بهعنوان مثال، در تحقیقی، پسته سطح تریگلیسیرید افراد چاق و مبتلا به دیابت را تا ۳۳ درصد کاهش داد.
در مطالعه دیگری هم ثابت شد که بادام و فندق به افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد کمک میکنند. حتی مصرف روزانه مخلوطی از گردو، بادامزمینی و دانه کاج در کاهش چشمگیر انواع کلسترول بد موثر است. این اثرات شگفتانگیز بیشتر بهخاطر وجود اسیدهای چرب غیراشباع در آجیلهاست.
مصرف روزانه آجیل فواید بیشماری دارد؛ مثل کاهش خطر دیابت، جلوگیری از بیماریهای قلبی، کنترل کلسترول، کاهش وزن و تامین ویتامینها و مواد معدنی ضروری. اگر بهصورت متعادل از مغزیجات استفاده کنید، نهتنها مضر نیستند، بلکه میتوانند بدن سالمتری به شما هدیه کنند. از طریق سایت یا اپلیکیشن اسنپفود تازهترین و باکیفیتترین آجیلها را از نزدیکترین فروشگاهها سفارش دهید و یک خوراکی سالم را به برنامه غذایی روزانهتان اضافه کنید.
در اکران فیلم شوماه، نفس بازغی، دختر پژمان بازغی و...
سکانسهایی از اولین قسمت مسابقه آشپزی «شفرونی» با حضور...
تصاویر خانواده شهاب حسینی را در اکران خصوصی حرکت آخر...
"خوب، بد، جلف؛ ارتش سری" نام اثر پیمان قاسمخانی...
شراره رخام در برنامهی اینترنتی تیویپلاس از بوسهی...
حمید لولایی در واکنش به اظهارات مریم امیرجلالی که او...