راستان| تمیز نگه داشتن آشپزخانه یک کار همیشگی و البته اگر بخواهیم روراست باشیم یک کار سخت است. خیلی مهم است که اینکار به بهترین نحو خودش انجام شود، چراکه اگر نشود، مشکلساز خواهد شد. هرچیزی که در آشپزخانه رخ میدهد، مثل این است که در قلب خانه رخ داده است.
شاید فکر کنید داشتنِ یک روال که به آن وفادارید برای سلامت این قلب کافی باشد، اما حتی این تداوم هم به تنهایی برای اطمینان از تمیز ماندن آشپزخانه شما در دراز مدت، آنطور که باید جواب نمیدهد.
به گزارش راستان، به دلیل استفاده زیاد از آشپزخانه، این مکان نیاز به توجه هفتگی و ماهانه دارد که شامل تمیز کردن عمیق چیزهایی مانند لوازم کوچک، وسایل بزرگتر، پشتِ وسایل و کف زمین و همچنین طیفی از سازماندهی مجدد وسایل و ظروف آشپزخانه است؛ از یخچال بگیرید تا کابینتها.
وقتی روزهای تمیز کردن عمیق فرا برسد، وسوسهانگیز است که ابتدا با در دسترسترین نقاطِ مشکلساز آشپزخانه (مانند صفحه پیشخوان یا آبریزِ یخچال) مقابله کنید. شما طبق عادت به مناطقی که فوریترین پاداش بصری را به شما بدهند میروید؛ مثل برق انداختنِ یخچال.
با اینحال متاسفانه باید بگوییم که این روش کاملا اشتباه است و لطفا پاداشدهی سریع به خودتان را متوقف کنید! اینجا قصد داریم که یک استراتژی کوچک (و البته بسیار مهم) را به شما یاد بدهیم که کمک میکند تا مطمئن شوید که تلاشهایتان خراب نمیشود.
وقتی در حال تمیز کردن آشپزخانه هستید، از کابینتها و قفسههای بالایی شروع کنید. مانند بسیاری از برنامههای نظافتی فکر شده، بهترین کاری که میتوانید هنگام رسیدگی به نظافت خانه خود انجام دهید، تمیز کردن آن از بالا به پایین است. در آشپزخانه، این کار به معنای کابینتهای بالایی شماست.
با گردگیریِ سطح بالای کابینتهای خود (اگر به سقف نمیرسند) شروع کنید و سپس به سمت پایین حرکت کنید.
پس از گردگیری، بالا بمانید و سطح بیرونی درهای کابینتها را پاک کنید (چرا که آنها نیز گردوغبار و کثیفی را جمع میکنند!) و سپس به سمت پایین هر درب حرکت کنید.
همین امر در مورد فضای داخلی کابینت یا آشپزخانههایی با قفسهبندی باز نیز صدق میکند: از قفسههای بالایی شروع کنید. به اینترتیب، هر چیزی که روی پیشخوان یا زمین بیفتد، وقتی به مراحل بعدی برسید تمیز میشود.
با شروع از سطوح بالایی، مطمئن میشوید که مناطق تازه تمیز شده را دوباره کثیف نمیکنید. به عنوان مثال، اگر پس از پاککردن کانترها، گردگیری و پاک کردن کابینتهای خود را انجام دهید، این خطر وجود دارد که کثیفیها و چکههای پارچهها روی پیشخوانها و هر چیزی که روی آنهاست ریخته شود؛ مانند خشکشدن ظروف تمیز در قفسه ظرف. چه کسی اینهمه زمان و انرژی دارد تا همهچیز را دو بار تمیز کند؟! شما که دوست ندارید دوباره کنید، دارید؟!
به گزارش راستان، بعد از تمیر کردن مناطق بالایی، وقتش میرسد که به مناطق وسط و بعد پایینتر و در نهایت کف آشپزخانه بروید. کاربردی به نظر میرسد، نه؟
پیشنهاد ما به شما این است که به همین شیوه عمل کنید و دورههای زمانیِ مشخصی را برای تمیز کردن عمیق آشپزخانهتان در نظر بگیرید. مثلا هر ماه یکبار. البته اگر در منطقهای ساکن هستید که دوده و گرد و خاک زیادی به آشپزخانه شما سرایت میکند، حتما این زمان را به دو هفته یا ده روز کاهش دهید.
قضات دادگاه کیفری استان تهران، همسر معاون شهردار تهران...
برگزارکنندگان، پلیس را مقصر لغو کنسرت میدانند اما...
بهاره سرگلزایی از هنرمندان جوان برنامه «عصر جدید» تحت...
اردشیر «امیر» قلعهنویی (زادهٔ ۱ آذر ۱۳۴۲) بازیکن بازنشسته...