
راستان | روزنامه اعتماد در یادداشتی به تندی به سریال «قطب شمال» تاخت و نوشت: «این که گفته میشود کیفیت بازیگران از نقاط قوت سریال قطب شمال است، بازی با شعور مخاطبان است.»
اعتماد در نقد سریال قطب شمال نوشت: این که گفته میشود کیفیت بازیگران از نقاط قوت سریال قطب شمال است، بازی با شعور مخاطبان است. این سریال بیکیفیت علاوه بر ایده نازلش در بازیگری افتضاح عمل کرده است. این که فرزاد فرزین، خواننده خوبیست در آن شکی نیست اما او هر چقدر در عرصه خوانندگی کاربلد است در بازیگری نابلد، اکتهای مصنوعی، تیکهای غیر واقعی، دیالوگهای نچسب او برای ما شخصیتی ترسیم کرده که در واقعیت وجود خارجی ندارد. یکی از ضعیفترین بازیها مختص آناهیتا درگاهیست؛ او که در سریال نمایش خانگی میخواهم زنده بمانم، خوش درخشید در قطب شمال، بازی نچسبی را ارایه کرد و در یک تیپ فرو نرفت نه عاشق دلباخته بود و نه یک زن دست از عشق کشیده.
امیرحسین فتحی که از قِبلِ پدرش، بازیگر شده چیزی در چنته ندارد او همان صابر عبدلی در سریال شهرزاد است که در این سالها چیزی به او اضافه نشده است. خندهها و گریههای تصنعیاش، این اثر را به سخره گرفته است. نازنین بیاتی را که این روزها در آثار کمدی بیشتر میبینیم شبیه یک روح یخی سرگردان در سریال است که بود و نبود آن به اثر لطمهای نمیزد. اما بازی فرزاد حسنی تقریبا قابل قبول است همان نقش منفی منزجرکننده با وجود اینکه ۱۲سال از داستان گذشته، گریمش جوانتر شده است. در کل ما در بازیگری با یکسری حرکات عجیب و غریبی روبهرو هستیم که پیش از این در آثار نمایشی رو به رو نبودیم از این رو محمودی یکتا در این زمینه پیشتاز است.
داستان سریال قطب شمال را میتوان اینطور تعریف کرد؛ همایون و ارغوان در آستانه ازدواج، قربانی خیانتی هولناک میشوند. همایون پشت دیوارهای زندان برای انتقام از سامان لحظهشماری می کند که مرگ از راه میرسد. آرشام یکتا متولد میشود. دختری به نام صحرا کنارش قرار میگیرد تا مسیر انتقام از خائنها برای آرشام هموار شود.
این سریال برای سنین زیر ۱۵ سال مناسب نیست و به خانوادهها توصیه میکنیم محدودیت سنی را رعایت کنند.
قسمت اول سریال قطب شمال جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ پخش شد و در واقع جایگزین سریال گناه فرشته شد تا مخاطبان همچنان روزهای جمعه با یک سریال فیلیمویی تعطیلات آخر هفته را بگذرانند. این سریال حدود ۱۲ قسمت است ولی تغییر در تعداد قسمتهای آن دور از ذهن نیست. این سریال پس از قسمت هفتم، به دوشنبهها ساعت ۸ صبح منتقل شد.
فرزاد فرزین، آناهیتا درگاهی، امیرحسین فتحی، نازنین بیاتی، فرزاد حسنی، عباس جمشیدی فر، شهرام قائدی، نگار فروزنده، شهروز دل افکار، روح الله زمانی، فرهاد آئیش، امیر دژاکام، بهادر زمانی، مرتضی آقا حسینی، مهلقا مینوش، فرهنگ زرگرباشی، ماکان آریاپارسا، مهران میری، حاتم مشمولی، مسعود میرطاهری، احمد لشینی، نیما شکیبایی، آتوسا کلانتری بازیگران سریال قطب شمال هستند.
عوامل اصلی سریال قطب شمال نیز عبارتند از: کارگردان: امین محمودی یکتا، تهیه کننده: اکبر تحویلیان، سرمایهگذار: ماکان آریاپارسا، نویسندگان: حامد افضلی، امین محمودی یکتا، مدیر فیلمبرداری: علی تبریزی، تدوین: ژینوس پدرام، طراح صحنه: سعید حسنلو، موسیقی: بامداد افشار، طراحی و ترکیب صدا: حسین قورچیان، مدیر تولید: مجتبی برهانیزاده، مدیر صدابرداری: محمود کاشانی، طراح لباس: مرجان گلزار، طراح گریم: مونا جعفری، ساخت تیتراژ و جلوههای بصری: امیر ولیخانی، مدیر برنامهریزی: کتایون درخشان، منشی صحنه: مائده رفیعی و عکاس: کیمیا پوراحمد.
امیرحسین فتحی بعد از حضور در سریال جیران و بازی در نقش سیاوش بار دیگر در یک اثر نمایش خانگی حضور پیدا کرده است.
فرزاد فرزین که در دهه اخیر تمرکز بیشتری روی بازیگری گذاشته است برای اولین بار در نقش اصلی یک سریال حضور دارد.
امین محمودی پیش از اینکه این سریال را کارگردانی کند تجربه نویسندگی سریالهایی همچون ملکه گدایان و عقرب عاشق را داشته و علاقمند به قصهها و فضاهایی سورئال است.
اکبر تحویلیان از تهیهکنندگان با سابقه تلویزیون و سینما است که تهیهکنندگی سریالهایی همچون شاید برای شما هم اتفاق بیفتد و سری سریالهای از سرنوشت را بر عهده داشته است.
رمان کنت مونت کریستو اثر جاودانه الکساندر دوما نویسنده فرانسوی، یکی از مشهورترین و محبوبترین داستانهای کلاسیک جهان است. این رمان که در سال ۱۸۴۴ تا ۱۸۴۵ نوشته و منتشر شد، داستانی حماسی از انتقام، بخشش و رستگاری را روایت میکند که خواننده را به سفری پرفراز و نشیب در اعماق تاریکی و روشنایی روح انسان میبرد.
بد نیست بدانید رمان کنت مونت کریستو Le Comte de Monte-Cristo در ابتدا به صورت پاورقی منتشر میشد و خوانندگان را شیفته خود کرد و دوما اندکی پس از انتشار رمان، آن را برای صحنه تئاتر نیز اقتباس کرد. نسخههای سینمایی و مینیسریالهای تلویزیونی متعددی هم از این داستان ماجراجویانه ساخته شده؛ از جمله تحسینشدهترین آنها میتوان به مینیسریال بریتانیایی در سال ۱۹۶۴، مینیسریال فرانسوی آن در سال ۱۹۹۸ با بازی ژرار دوپاردیو و فیلم صامت به همین نام در سال ۱۹۲۲ با بازی جان گیلبرت در نقش اصلی اشاره کرد. آخرین اقتباس هم برمیگردد به نسخه آمریکایی مونت کریستو که در سال ۲۰۰۲ با بازی جیم کریول در نقش دانتس ساخته شده است.
سریال قطب شمال هم اقتباسی ایرانی از این رمان جذاب و پرچالش است. هرچند نمیتوان آن را اقتباسی دقیق دانست ولی بد نیست موضوع و داستان این رمان را به بهانه تماشای قطب شمال، مرور کنیم.
ادموند دانتس، یک ملوان جوان است که به خاطر خیانت ۴ نفر از آشنایانش، به ناحق و به جرم خیانت به کشور زندانی میشود. او سالها را در زندان میگذراند و در نهایت موفق به فرار میشود. دانتس که در اثر این تجربه تلخ متحول شده، هویتی جدید برای خود برمیگزیند و بقیه عمرش را صرف نقشه کشیدن و اجرای انتقام از کسانی میکند که زندگی او را تباه کردهاند…
الکساندر دوما (۱۸۰۲-۱۸۷۰) یکی از پرکارترین و محبوبترین نویسندگان فرانسوی قرن نوزدهم بود. هرچند هرگز به قله مسلم رماننویسی دست نیافت، اما شهرت فراوانی به عنوان نمایشنامهنویس و سپس رماننویس تاریخی کسب کرد و لقب «سلطان پاریس» را به دست آورد. آثاری چون سه تفنگدار (۱۸۴۴، اجرا در ۱۸۴۵)، بیست سال بعد (۱۸۴۵)، کنت مونت کریستو (۱۸۴۴-۱۸۴۵)، ده سال بعد؛ ویکنت دوبراژلون (۱۸۴۸-۱۸۵۰) و لاله سیاه (۱۸۵۰) از شاهکارهای او به شمار میروند. نوشتههای او -که بیش از ۳۰۰ عنوان است- با صراحت، ماجراهای زندگی پرفراز و نشیب انسانی را روایت میکند و همچنین نگاهی منحصر به فرد دارد به دنیای ادبیات فرانسه در دوران رومانتیسم. دوما پدرِ نمایشنامهنویس و رماننویس دیگر، الکساندر دومای پسر است!
پدرِ دومای پدر، «توماس-الکساندر دوی دِ لاپِیلِتری» است که در ابتدا سربازی ساده بود، در ۱۷۸۶ نام خانوادگی دوما را برگزید و بعدها به درجه ژنرالی در ارتش ناپلئون رسید. با این حال، خانواده پس از مرگ ژنرال دوما در ۱۸۰۶ دچار مشکلات مالی شد و الکساندر جوان برای کسب درآمد به پاریس رفت تا وکالت پیشه کند. او موفق شد در دربار دوک اورلئان (پادشاه بعدی با لقب لویی-فیلیپ) مشغول به کار شود، اما در نهایت بخت خود را در عرصه تئاتر آزمود. در این مسیر با بازیگر فرانسوا-ژوزف تالما و شاعران جوانی که رهبری جنبش رومانتیسیسم را بر عهده داشتند، آشنا شد.
الکساندر دوما پدر، بدون شک یکی از تاثیرگذارترین و پرمخاطبترین نویسندگان تاریخ است. آثار او به زبانهای متعددی ترجمه شده، بارها به صورت فیلم، سریال، اپرا و تئاتر اقتباس شده و همچنان میلیونها خواننده را در سراسر جهان مجذوب خود میکنند. دوما با داستانهای مهیج، شخصیتهای بهیادماندنی و نثری جذاب، خوانندگان را به سفری پرفراز و نشیب در اعماق تاریخ، عشق، ماجراجویی و انتقام میبرد. او استاد داستانسرایی بود و تاثیری ماندگار بر دنیای ادبیات و فرهنگ عامه گذاشت. آثار او همچنان الهامبخش نسلهای جدید نویسندگان و هنرمندان است و بدون شک نام او در تاریخ ادبیات جهان به عنوان یکی از بزرگترین داستانسرایان تمام ادوار ثبت خواهد شد.
کارشناسان حوزهٔ رسانه و علوم اجتماعی معتقدند هیجانهای...
آناهیتا درگاهی، مارال فرجاد و سنا و الهه حصاری تصاویر...
واکنش امیر تاجیک به شباهت صدایش با ابی در آنتن تلویزیون...
ویدیویی از قسمت جدید برنامه صداتو در فضای مجازی پربازدید...