رول دارچین خانگی یک نان خانگی نرم، لطیف، آسان و سالم است. نه تنها طعمش بینظیر است، که وقتی مشغول درست کردن آن هم بشوید، از عطر و بویی که در خانه و آشپزخانهتان میپیچد لذت خواهید برد.
در این مطلب از مطالب آشپزی راستان میخواهیم طرز تهیه رول دارچینی را آموزش دهیم. این طرز تهیه رول دارچین ساده است و به مواد ساده آشپزی نیاز دارد.
+ درباره دارچین و دیگر ادویهها بخوانید: اینجا
ابتدا باید خمیر را درست کنید. از آنجایی که بهتر است رول دارچینی بدون لبنیات باشد، بنابراین از روغن نارگیل و شیر بادام بهجای کره ذوبشده و شیر گاو در خمیرتان استفاده کنید. این رولهای دارچینی با این دستور پخت، یک مزیت عمده دارند و آن اینکه وگنها یا گیاهخواران هم میتوانند آنرا میل کنند.
طرز تهیه خمیر نان:
آرد: ۲ لیوان
آب ولرم: حدودا ۱ لیوان
خمیرمایه خانگی: یک چهارم لیوان
نمک: نصف قاشق چایخوری
شکر: ۱ قاشق سوپخوری
روغن: ۳ قاشق سوپخوری
آرد و نمک و شکر را با هم مخلوط کنید. خمیر مایه را اضافه کنید. آب و روغن را نیز باهم مخلوط نمایید و به تدریج به این مواد اضافه کنید. تا حدی این اضافه کردن تدریجی را ادامه دهید تا خمیر دیگر به دستتان نچسبد.
خمیر را یکربع ورز دهید. در این مرحله خمیر چسبناک و فنری خواهد شد. آن را مجددا روی سطحی که کمی آردپاشی شده ورز دهید تا صاف شود. سپس آن را به شکل توپ در آورید و در یک کاسه بزرگ که با روغن نارگیل چرب کرده اید قرار دهید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت یک ساعت کنار بگذارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
حالا زمان رول کردن خمیر است! خمیر را روی سطحی که کمی آردپاشی شده برگردانید. با وردنه آن را به شکل مستطیل درآورید. لازم نیست کاملا مستطیل باشد، اما هرچه لبهها صافتر باشند، رولهای دارچینی شما یکدستتر خواهند بود.
روی خمیر مستطیلی را با یک برس روغن نارگیل بمالید و روی آن را با شکر قهوهای و دارچین بپوشانید. حتما باید که اطراف خمیر را به اندازه چند سانت خالی بگذارید.
حالا خمیر را رول کنید. از انتهای مستطیل (قسمت کوتاه) شروع کنید، خمیر را خیلی محکم بپیچانید که رول شود.
وقتی خمیر را گرد کردید، آن را به ۱۲ رول یکدست برش دهید. آنها را در یک تابه بزرگ چربشده به سمت بالا قرار دهید. روی رولها را بپوشانید و یک ساعت دیگر کنار بگذارید تا ور بیاید.
در نهایت، رولهای دارچینی را در دمای ۳۵۰ درجه به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا کمی طلایی شوند. آنها را از فر خارج کرده و اجازه دهید ۱۰ دقیقه خنک شوند.
در حین خنک شدن، لعاب را درست کنید. شیر بادام، پودر قند و عصاره وانیل را با یکدیگر ترکیب کرده و آن را روی رولها بمالید.
رول دارچین را گرم میل کنید و لذت ببرید.
۱. مطمئن شوید که شیر بادام یا شیر معمولی که میخواهید داخل نان یا لعابِ نان استفاده کنید را از قبل در دمای اتاق بگذارید.
۲. خمیر را در جایی گرم بگذارید. مخمر به گرما پاسخ میدهد، تا خمیرتان حسابی ور بیاید. این جای گرم میتواند کنار پنجره آشپزخانه و زیر نور آفتاب باشد.
۳. وقتی رولها هنوز گرم هستند (اما نه داغ) لعاب را اضافه کنید. اگر وقتی لعاب را میمالید، رولها خیلی داغ باشند، آب میشوند. اگر هم خیلی سرد باشند، لعاب روی آنها پخش نمیشود. دمای مناسب برای انجام این کار ۱۰ دقیقه پس از بیرون آوردن رول دارچینها از فر است.
۴. برای آنکه طعم بینظیری را تجربه کنید، لعاب را درست قبل از خوردن به رولهای دارچینیتان اضافه کنید.
نکتهای که مصاحبه پزشکیان با تلویزیون داشت در واقع...
سومین قسمت از فصل دوم «شام ایرانی» در حالی منتشر شد...
حمله به مشروب فروشیهای حلب و نابود کردن بطریهای مشروب...
ویدئویی تازه از علی صادقی و عمو رشید حال دابسمش اهنگ...