دلیل شک داشتن به همسر در یک رابطه بسیار اهمیت دارد. چرا که اگر ازدواج کردهاید و محبوب شما دائما به شما و همه چیز شک دارد، باید بدانید که این وضعیت به هیچ عنوان عادی نیست. اگر همسرتان فردی شکاک، بی اعتماد ودارای سوءظن همیشگی است، او به احتمال زیاد از یک اختلال روانشناختی رنج میبرد. اختلالی که در اصطلاح روانشناسی به آن اختلال شخصیت پارانوئید (Paranoid personality) گفته میشود. الب باید بدانید که این اختلال بیشتر در میان مردها شایع است و لزوما شک داشتن به همسر ناشی از این اختلال نیست.
برای آشنایی با انواع اختلال های روانی میتوانید اینجا را بخوانید.
راستان| همسر شما دائما به همه افراد و اتفاقات بیاعتماد است. شما ناچار هستید برای این که حس شکاکیت او را فعال نکنید در اغلب موارد در برابر او سکوت کنید. او حتی شوخیهای شما را بد برداشت میکند و از درون آنها تحقیر و توهین برداشت میکند.
او نزدیکی و صمیمیت شما را بر نمیتابد و از تلاش شما برای نزدیک شدن به خود احساس تهدید میکند. او دائما با خود فکر میکند که به او وفادار نیستید. دائما از امکان خیانت شما به خود سخن میگوید و به تمام ارتباطات شما با دید تردید نگاه میکند. تردید دارد و از این میترسد که مبادا شما از اطلاعاتی که درباره او دارید، علیهاش استفاده کنید.
او حرفهای شما را حتی اگر در تحسین و تمجیدش باشد، به گونهای منفی، تهدیدکننده و تحقیرکننده تعبیر و تفسیر میکند. همانند یک بازجو دائما از شما سوال میپرسد. اینکه چه کردهاید، کجا بودهاید، چه میکنید و کجا میروید؟ در بسیاری از مواقع گوشی همراه شما را زیرورو میکند. در محل کار، دائما و به صورت مکرر با شما تماس صوتی، متنی یا تصویری میگیرد. اما در این تماسهای یک وجه بسیار بارز است؛ او میخواهد از موقعیت دقیق، اطرافیان و کارهای شما اطلاع پیدا کند.
به گزارش راستان، اگر همسر شما جزئیات محل کار شما به ویژه جنسیت همکاران، میزان نزدیکی و دوری آنها با شما در محل کار پرسش میکند. حتی در مواردی برای اطمینان از اینکه خیانتی در کار نباشد، حضوری به محل کار رجوع میکند یا برخی اقدامات کارآگاهی نیز انجام میدهد، بدانید که قطعا با یک فرد شکاک زندگی میکنید.
مطمئن باشید که ریشه مشکلات بیوفایی شما یا هرموضوع دیگری نیست، او یک شخص دارای اختلال روانشناختی است. شاید کنجکاو باشید چرا همسر شما چنین ویژگیای دارد؟ چرا همیشه به زمین و زمان شک دارد و بی اعتماد است؟
فرد شکاک غالبا در کودکی به صورت فردی تنها، حساس و بارفتار و روحیهای عجیب و غریب دیده میشود. او در کودکی از روابط محدودی برخوردار بوده و احتمالا توسط بچههای دیگر مورد تمسخر و طرد واقع میشده است.
علاوه بر این، حداقل یکی از والدین فرد پارنوئید (شکاک) فردی بیعاطفه، سختگیر و تحقیرکننده بوده است. در نتیجه در همان کودکی این پیام به او القا میشود که مرتکب خطا شدهاند و سزاوار مجازاتاند. بنابراین، افراد شکاک در بزرگسالی نیز منتظر حمله و سوءاستفاده از سوی افراد پیرامون خود هستند.
همزمان افراد شکاک این پیام را به محیط خود ارسال میکنند که آنها افرادی «متفاوت از دیگران»، «عالی» و «تنها» هستند. احتمالا والدین فرد شکاک افرادی کمالگرا بوده و احتمالا تحمل هیچگونه اشتباهی را نداشتهاند. به همین جهت با مشاهده کمترین خطا از سوی فرد شکاک او را به شدت تنبیه میکردهاند.
برای آنکه به فهم تناقض آشکار میان «عالی» بودن فرد شکاک و احتمال اینکه از سوی دیگران مورد تمسخر واقع شود، نائل آییم، باید بدانیم که فرد شکاک گمان میکند او فردی واقعا «عالی» است، دیگران چشم دیدن او را ندارند. در نتیجه او را مسخره میکنند.
گزارشها حاکی از آن است که دیدی از روشهای مختلفی برای...
اصغر و ربابه ۴ فرزند داشتند و در کنار آنها زندگی خوب...
«لوگینا صلاح» هنرمند و آرایشگر مصری به عنوان «دختر...
زمانی که دانش آموزش مقطع سوم راهنمایی بود بازیگری را...