داستان
ویدئو | آواز خواندن مهدیار کلائی (سالار معمولی) در پشت‌صحنه پایتخت ۷

ویدئو | آواز خواندن مهدیار کلائی (سالار معمولی) در پشت‌صحنه پایتخت ۷

صدای ستار خواننده سرشناس لس‌آنجلسی برای همیشه خاموش شد!

صدای ستار خواننده سرشناس لس‌آنجلسی برای همیشه خاموش شد!

عکس | تونل زمان؛ پوری بنایی در کنار اسب محبوب‌اش در دهه ۵۰

عکس | تونل زمان؛ پوری بنایی در کنار اسب محبوب‌اش در دهه ۵۰

عکس | تونل زمان؛ سفر جنجالی «شاه و فرح» به سوییس برای «اسکی» در بهمن ۱۳۵۰

عکس | تونل زمان؛ سفر جنجالی «شاه و فرح» به سوییس برای «اسکی» در بهمن ۱۳۵۰

عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره بهاره کیان افشار از ۶ سالگی تا ۴۲ سالگی + تصاویر جالب هوش مصنوعی

عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره بهاره کیان افشار از ۶ سالگی تا ۴۲ سالگی + تصاویر جالب هوش مصنوعی

ویدئو |‌ رونمایی یوسف تیموری از پسر تایلندی‌اش آرمین

ویدئو |‌ رونمایی یوسف تیموری از پسر تایلندی‌اش آرمین

ویدئوی فرشته حسینی به مناسبت تولد ۳۸ سالگی نوید محمدزاده

ویدئوی فرشته حسینی به مناسبت تولد ۳۸ سالگی نوید محمدزاده

نفیسه روشن در ۴۲ سالگی با این عکس کاربران شبکه‌های اجتماعی را غافلگیر کرد

نفیسه روشن در ۴۲ سالگی با این عکس کاربران شبکه‌های اجتماعی را غافلگیر کرد

کد خبر: ۲۶۷۴
۰۲:۱۰
۱۷ مهر ۱۴۰۳
۰۲:۱۰
۱۷ مهر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۶۷۴

۵ تغییر لازم برای بقا در دنیای کار آینده

۵ تغییر لازم برای بقا در دنیای کار آینده
مدیران باید در اصولی همچون جذب، حفظ، انگیزه‏‏‌بخشی و مشارکت دادن کارکنان تجدیدنظر کنند

راستان | بسیاری از رهبران سازمان‌ها تمام عمر حرفه‏‏‌ای خود را با تمرکز بر مدل کاری سلسله‌مراتب دستوری و کنترلی سپری کرده‏‏‌‏‏‌اند و قاعدتا تغییر جهت به یک مدل چابک‏‏‌تر و مبتنی بر مهارت برای این دسته از مدیران تغییر بسیار بزرگی محسوب می‌شود. اما موضوع اینجاست که آینده کار نه‌تنها تغییر در طرز فکر رهبران سازمان‌ها را اجتناب‏‏‌ناپذیر می‌کند، بلکه مستلزم تغییر در مجموعه مهارت‏‏‌هایشان هم هست.

آنچه در گذشته برای موفقیت در جایگاه یک مدیر یا رهبر سازمان کافی بود دیگر جوابگو نیست. مهارت‌‌‌ها و ارزش‌‌‌های اجتماعی و رفتارهای جدیدی لازم‌‌‌اند. در سیستمی که در آن کار مرتب متحول و هر روز بازتعریف می‌شود، رهبران سازمان‌ها مجال کمتری برای پنهان شدن دارند و بیشتر در معرض دید قرار می‌‌‌گیرند. دیگر عنوان و مقام و جایگاه ملاک موفقیت نیست، بلکه پروژه‌‌‌ها، دستاوردها و در نهایت شخصیت فرد تعیین‌کننده است. پس مدیران باید در اصولی همچون جذب، حفظ، انگیزه‌‌‌بخشی و مشارکت دادن کارکنان تجدیدنظر کنند و در عین حال حواسشان به برند رهبری خودشان باشد.

رهبران سازمان‌ها باید از این فرصت استفاده کنند تا در راستای رهبری انسانی‌‌‌تری حرکت کنند، چون اکنون در دورانی به سر می‌‌‌بریم که استعدادهایی که دوست داریم جذب کنیم نه تنها به جذابیت وظایف پیشنهادی، بلکه به برند و شهرت رهبر سازمان هم توجه می‌کنند؛ شهرتی که رهبران سازمان‌ها به طور مستمر به واسطه عملکرد و رفتارشان به‌دست می‌‌‌آورند.

موفق‌‌‌ترین رهبران در دنیای شرکتی، یعنی کسانی که بیشترین جذب استعداد را دارند، کسانی خواهند بود که بتوانند سازمان را باثبات و پایدار هدایت کنند و توزیع کار متناسب با مهارت‌‌‌ خوبی داشته باشند. با این اوصاف رهبران سازمان‌ها برای اینکه بتوانند سازمانشان را مبتنی بر مهارت هدایت کنند، باید چه رویه‌‌‌ای در پیش بگیرند؟ به گفته «جان بودرو» و «رایون جسوتاسان»، نویسندگان کتاب «کار بدون مشاغل» پنج تغییر بنیادی باید صورت بگیرد:

۱- انتقال از اقتدار سلسله‌‌‌مراتبی به توانمندسازی و همسویی

یکی از تغییرات قابل مشاهده در سازمان‌های مبتنی بر مهارت، تغییر در نحوه انجام کارهاست. مدیران باید تفکرشان را از نحوه ساماندهی مشاغل به نحوه تحقق وظایف و پروژه‌‌‌ها تغییر دهند. آنها باید با افزایش انعطاف‌‌‌پذیری این بستر را برای کارکنان فراهم کنند که بر اساس مهارت‌‌‌ها و ترجیحاتشان از پروژه‌‌‌ای سراغ پروژه دیگری بروند، اما در عین حال باید چارچوب‌‌‌های قدرتمندی تعبیه کنند که این توانمندسازی همراه با مسوولیت‌‌‌پذیری و پاسخگویی باشد و یک ‌‌‌نوع سازگاری در سطح سازمان وجود داشته باشد تا افراد را همسو با ماموریت کلی شرکت نگه دارد. رهبران سازمان‌ها باید روی این تمرکز کنند که چگونه:

 ماموریت استراتژیک کلی سازمان را تعیین کنند.

 وظایف و پروژه‌‌‌ها را تعریف و اولویت‌‌‌بندی ‌‌‌کنند.

 استاندارد‌‌‌ها، اهداف، شرایط، سیستم‌های پشتیبانی و منابع و مهارت‌‌‌های لازم برای انجام آن وظایف را تعریف کنند. و از تمام مدیران سازمان حمایت و پشتیبانی ‌‌‌کنند.

نحوه انجام کار به چه صورت است؟ بعد از تعیین اهداف و فرآیندهای سطح بالا، مدیران عملیاتی سازمان سیستم‌ها و چارچوب‌‌‌هایی را برای همسویی بخش‌‌‌های مختلف با اهداف کلی سازمان و حمایت از مدیران میان‌‌‌رده تعبیه و بر نحوه تقسیم و انجام کار تمرکز می‌کنند.

 بعد، مدیران میان‌رده با استفاده از این چارچوب‌‌‌ها اهداف سازمانی را به اهداف استراتژیک و مهارت‌‌‌های موردنیاز واحدهای خود تبدیل و با اولویت‌‌‌بندی بیشتر این فرآیندها و وظایف، مهارت‌‌‌های لازم برای دستیابی به اهداف تیم و سازمان را تعیین می‌کنند.

در نهایت مدیران پروژه این پروژه‌‌‌ها را به وظایف کوچک‌تری تقسیم و کارکنان را بر اساس مهارت‌‌‌های موردنیاز به تیم‌‌‌ها دعوت می‌کنند. به این ترتیب کارکنان دیگر صرفا محدود به کار با یک مدیر یا حضور در یک نقش نیستند و می‌توانند بر اساس مهارتشان آزادانه در تیم‌‌‌های گوناگون حضور داشته باشند. همه اینها یعنی رهبران سازمان‌ها و مدیران باید از مدیریت افراد در نقش‌‌‌ها به مدیریت افراد در پروژه‌‌‌ها روی بیاورند و افراد و تکنولوژی را حول مهارت سازمان‌‌‌دهی کنند و منابع لازم را برای تحقق وظایف و دستیابی به اهداف اختصاص دهند.

۲- انتقال از خودکارسازی فنی به خودکارسازی انسانی

با پیشرفت‌‌‌های بی‌‌‌وقفه در هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و تکنولوژی‌‌‌هایی همچون چت‌‌‌جی‌‌‌پی‌‌‌تی و دال که نحوه کار ما را تغییر می‌دهند، رهبران سازمان‌ها باید بتوانند بین انسان‌‌‌ها و خودکارسازی در پروژه‌‌‌ها و وظایف توازن برقرار کنند. این یکی از مزایای کار مبتنی بر مهارت نسبت به کار مبتنی بر شغل است، چون راه‌‌‌حل‌‌‌های‌‌‌ بهینه برای خودکارسازی کارها بیشتر در سطح وظایف و مهارت‌‌‌ها آشکار می‌شوند. با این دید رهبران می‌توانند تصمیمات بهتری در خصوص جایگزینی، تقویت یا بازآفرینی جایگاه افراد داشته باشند. برای موفقیت در این انتقال رهبران سازمان باید درک عمیق‌‌‌تری از ارزش‌‌‌هایی که انسان‌‌‌ها به محیط کار اضافه می‌کنند داشته باشند؛ چیزهایی مثل خلاقیت، فرهنگ و پتانسیل نوآوری که از هیچ ماشینی برنمی‌‌‌آید. همچنین باید در مقابل تعصب نسبت به اینکه ماشین‌‌‌ها همواره کارآمدتر هستند هم بایستند.

۳- انتقال از تمرکز مقطعی و گذرا به تمرکز پیوسته بر تنوع، برابری و شمول

بخش بزرگی از انتقال به سمت سازمان مبتنی بر مهارت، به معنای تاکید بیشتر بر ارزش‌‌‌های اجتماعی انسانی است. مدل‌‌‌های سنتی نسبت به تنوع و برابری و شمول دیدگاه مقطعی و ناپیوسته‌‌‌ای دارند، در حالی که آینده کار به کیفیت این سه عامل در روابط و تعاملات مداوم سازمان بستگی دارد.

در سازمان‌های مبتنی بر مهارت، مدیران در انتخاب و تخصیص و رشد اعضای تیم‌‌‌ها حضور فعالی دارند و تمرکز دقیقا بر کیفیت این تعاملات است. به یاد داشته باشید که هر تعاملی فرصتی برای تقویت تنوع و برابری و شمول، یا تحکیم تعصبات علیه آن است.


۴- انتقال از دانش دیجیتال به تسلط تکنولوژیک

نوآوری‌‌‌های اخیر در حوزه‌‌‌هایی همچون هوش مصنوعی و روباتیک چالشی برای شرکت‌ها بوده است، چون باید خود را به این تغییرات برق‌‌‌آسا در فرآیندها و جریان‌‌‌های کاری برسانند، اما ترکیب انسان و خودکارسازی در اکوسیستم کار به معنای ایجاد تعادل بین نوآوری و قابلیت اجرایی آن در سطح پروژه یا وظیفه است.  این یک رابطه همزیستی است که در آن تیم‌‌‌ها همزمان تشکیل و منحل می‌‌‌شوند، الگوریتم‌‌‌ها در قلب نظارت و هماهنگی قرار می‌‌‌گیرند و ابزارها و بینشی را در اختیار رهبران سازمان‌ها قرار می‌دهند که بتوانند به امور مسلط بمانند و بتوانند به درستی تعیین کنند که خودکارسازی در چه حوزه‌‌‌ای جایگزین انسان می‌شود یا صرفا بهره‌‌‌وری او را بالاتر می‌‌‌برد.

۵-انتقال از اجرای فرآیند به هدایت پروژه

این انتقال به معنای تامین استعدادها و تشکیل سریع تیم‌‌‌هایی مبتنی بر مهارت با استفاده از ابزارهایی است که تیم‌‌‌های چابک امروزه از آنها استفاده می‌کنند. چارچوب‌‌‌هایی که در حال حاضر برای استخدام افراد وجود دارد، باید همراستا با کنار رفتن موقعیت شغلی و در اولویت قرار گرفتن مهارت به سرعت تغییر کنند و تطبیق داده شوند و بین واحدهای گوناگون هماهنگی‌‌‌های لازم صورت گیرد. شاید در نگاه اول این‌‌‌طور به نظر برسد که سازمان مبتنی بر مهارت بعد انسانی کار را کاهش می‌دهد، اما این مراحل نشان می‌دهند که انسانیت در چنین سازمانی چه نقش محوری و حیاتی دارد.  رهبران سازمان‌ها برای جلوگیری از هرج و مرج و تضمین همسویی واحدها با استراتژی‌‌‌های اصلی سازمان، باید قدرت و مسوولیت‌‌‌پذیری را از نو توزیع کنند و سبک رهبری چابک‌‌‌تری را در پیش بگیرند که مهارت‌‌‌های انسانی‌‌‌شان را برجسته‌تر می‌کند.

منبع: Fast Company

 ترجمه: دنیای اقتصاد

برچسب ها:
خواندنی‌ها

فریبا کوثری بازیگر سینما و تلویزیون در برنامه برمودا...

سرنشینان مست، بطری مشروب را به بیرون پرت کردند. بعد...

اگر بخواهیم از دنیای فانتزی سریال خارج شویم و چنین...

  • جدیدترین‌ها
  • پربیننده‌ها
  • پربحث‌ها
ویدئو | آواز خواندن مهدیار کلائی (سالار معمولی) در پشت‌صحنه پایتخت ۷ ویدئو |‌ علت ازدواج نکردن فریبا کوثری از زبان خودش ویدئو | رانندگی دیوانه‌وار راننده مست با پراید و حاضر جوابی در برابر پلیس ماشین عجیب و غریب ارسطو در سریال «پایتخت ۷» چقدر قیمت دارد؟ ویدئو | تبریک غافلگیر کننده بهرام رادان و بهرام افشاری به نوید محمدزاده در آمریکا صدای ستار خواننده سرشناس لس‌آنجلسی برای همیشه خاموش شد! ویدئو | شیطنت‌های روزمره آیتک سلامت رقیب ایرانی زهرا گونش معروف ویدئو | بهرام افشاری؛‌ بازیگر مهمانی که ستاره «پایتخت» شد مردی زنش را کشت و بالای سر جنازه ناهار خورد! ویدئو | اشک و پشیمانی اشکان خطیبی به خاطر رفتنش از ایران خطرناک‌ترین بخش پرواز کدام است؟ ویدئو | حضور رائفی‌پور در یک مزون لاکچری خبرساز شد عکس | تونل زمان؛ پوری بنایی در کنار اسب محبوب‌اش در دهه ۵۰ ۳ برادرزن قمه‌کش، داماد خود را به قتل رساندند داخل آرامگاه استر و مردخای دومین مکان مقدس یهودیان در همدان چیست؟ + ویدئو تصاویر | این مرد عاشق اسکارلت جوهانسون او را تهدید به بمب‌گذاری کرد! ویدیوی تمجید یک زن ایرانی از نیروی طالبان خبرساز شد عکس | تونل زمان؛ سفر جنجالی «شاه و فرح» به سوییس برای «اسکی» در بهمن ۱۳۵۰ بهنام بانی با این اجرا شهیار قنبری را عصبانی کرد! + ویدیو عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره بهاره کیان افشار از ۶ سالگی تا ۴۲ سالگی + تصاویر جالب هوش مصنوعی
پخش صحنه مستهجن و ۱۸+ در شبکه تماشای تلویزیون! بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ عکس |‌ تونل زمان؛ عکس‌های دیدنی و نوستالژیک از سیزده به‌در دهه ۵۰ و ۶۰ و ۸۰ عکس | تونل زمان؛ «تاج‌السلطنه»، دختر ناصرالدین شاه در روز نامزدی‌اش در ۱۰ سالگی؛ سال ۱۲۷۲ عکس | هدی زین‌العابدین و پارسا پیروز‌فر در اولین نمایش جهانی سریال «درانتهای شب» در فرانسه عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال بازی با فرزندان در کاخ سلطنتی؛ دهه ۴۰ بیوگرافی دلارام زارعی نامزد بهتاش در سریال پایتخت ۷ | شغل اصلی دلارام زارعی چیست + فیلم و عکس پیام تبریک رسمی، غیررسمی و شاعرانه عید فطر ۱۴۰۴ + عکس و کارت پستال‌‌ تصاویر | پشت صحنه سریال پایتخت ۷؛ نقی، خودرو لوکس و جوان قاسم شهری عکسی از مهدیار کلایی (سالار معمولی) و امیر جعفری در پشت صحنه سریال پایتخت ۷ عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان راهنمای تبدیل عکس به انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» توسط هوش مصنوعی (عکس) تونل زمان؛ بازدید «فرح» و «محمدرضا پهلوی» از حرم امام رضا علیه‌السلام عکس | تونل زمان؛ دوچرخه‌سواری «فرح» ۱۶ ساله در کوچه‌های تهران عکس | دیدار احمدرضا عابدزاده و یورگن کلینزمن در آمریکا ، ۲۷ سال بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو عکس | مهسا طهماسبی و حدیث میرامینی در یک قاب زیبای نوروزی
عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ پخش صحنه مستهجن و ۱۸+ در شبکه تماشای تلویزیون! بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ عکس |‌ تونل زمان؛ عکس‌های دیدنی و نوستالژیک از سیزده به‌در دهه ۵۰ و ۶۰ و ۸۰ بیوگرافی دلارام زارعی نامزد بهتاش در سریال پایتخت ۷ | شغل اصلی دلارام زارعی چیست + فیلم و عکس شایعه جنجالی درباره همسر سونیا حسینی بازیگر نقش سارا در پایتخت ۷ و پاسخ کنایه‌آمیز او ویدئو | ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ کمربند آبی جوجیتسو گرفت؛ فنون دفاع شخصی او را ببینید عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان راهنمای تبدیل عکس به انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» توسط هوش مصنوعی مردی زنش را کشت و بالای سر جنازه ناهار خورد! ویدئو | اشک و پشیمانی اشکان خطیبی به خاطر رفتنش از ایران عکس | هدی زین‌العابدین و پارسا پیروز‌فر در اولین نمایش جهانی سریال «درانتهای شب» در فرانسه عکسی از مهدیار کلایی (سالار معمولی) و امیر جعفری در پشت صحنه سریال پایتخت ۷ (عکس) تونل زمان؛ بازدید «فرح» و «محمدرضا پهلوی» از حرم امام رضا علیه‌السلام سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ عکس | تونل زمان؛ ژست خاص «گلین خانم، اولین همسر عقدی ناصرالدین‌شاه»؛ دهه ۱۲۵۰ تصاویر | سفره هفت سین عجیب و خلاقانه گلشیفته فراهانی
پرطرفدارها
ویدئو | آواز خواندن مهدیار کلائی (سالار معمولی) در پشت‌صحنه پایتخت ۷ ویدئو |‌ علت ازدواج نکردن فریبا کوثری از زبان خودش ویدئو | رانندگی دیوانه‌وار راننده مست با پراید و حاضر جوابی در برابر پلیس ماشین عجیب و غریب ارسطو در سریال «پایتخت ۷» چقدر قیمت دارد؟ ویدئو | تبریک غافلگیر کننده بهرام رادان و بهرام افشاری به نوید محمدزاده در آمریکا صدای ستار خواننده سرشناس لس‌آنجلسی برای همیشه خاموش شد! ویدئو | شیطنت‌های روزمره آیتک سلامت رقیب ایرانی زهرا گونش معروف ویدئو | بهرام افشاری؛‌ بازیگر مهمانی که ستاره «پایتخت» شد مردی زنش را کشت و بالای سر جنازه ناهار خورد! ویدئو | اشک و پشیمانی اشکان خطیبی به خاطر رفتنش از ایران خطرناک‌ترین بخش پرواز کدام است؟ ویدئو | حضور رائفی‌پور در یک مزون لاکچری خبرساز شد عکس | تونل زمان؛ پوری بنایی در کنار اسب محبوب‌اش در دهه ۵۰ ۳ برادرزن قمه‌کش، داماد خود را به قتل رساندند داخل آرامگاه استر و مردخای دومین مکان مقدس یهودیان در همدان چیست؟ + ویدئو تصاویر | این مرد عاشق اسکارلت جوهانسون او را تهدید به بمب‌گذاری کرد! ویدیوی تمجید یک زن ایرانی از نیروی طالبان خبرساز شد عکس | تونل زمان؛ سفر جنجالی «شاه و فرح» به سوییس برای «اسکی» در بهمن ۱۳۵۰ بهنام بانی با این اجرا شهیار قنبری را عصبانی کرد! + ویدیو عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره بهاره کیان افشار از ۶ سالگی تا ۴۲ سالگی + تصاویر جالب هوش مصنوعی