راستان | راستان چیپس سیب زمینی یکی از محبوبترین تنقلات در جهان است! اگرچه همه ما میتوانیم اعتراف کنیم که عاشق آن هستیم؛ اما واقعا چقدر چیپس را میشناسیم؟ چیپس می تواند منبع درآمد خوبی هم باشد و تولید آن به لحاظ اقتصادی به صرفه است.
در این گزارش نکاتی خواندنی و جالب در باره چیپس سیب زمینی بیان می کنیم، نکاتیه شاید تاکنون اطلاعی از آنها نداشتید.
اول از همه اینکه یک حکایت جالب درمورد اختراع چیپس سیب زمینی وجود دارد که میگوید یک مشتری شاکی در رستوران، چیپس سیب زمینی را ساخت! بله، درست است. گفته میشود در سال ۱۸۵۳ یک مشتری ناراضی در رستورانی در نیویورک مدام از سرآشپز شکایت میکرد که چرا سیب زمینی سرخ کرده او به اندازه کافی نازک نیست. پس از چند بار برگرداندن سیب زمینی سرخ شده، سرآشپز عصبانی درنهایت سیب زمینیها را تا جایی که میتوانست نازک کرد؛ اما بعد از سرخ کردن، متوجه شد نمیتوان آنها را با چنگال خورد؛ بنابراین چیپس سیب زمینی متولد شد!
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که یک کیسه پر از چیپس سیب زمینی را باز کنید و متوجه شوید به جای چیپس، بیشتر فضای داخل کیسه هوا است؟ اگرچه این موضوع میتواند آزار دهنده باشد؛ اما یک توضیح کاملا منطقی برای این همه فضای خالی در پاکت چیپس سیب زمینی شما وجود دارد. مهمترین دلیل این است که هوای داخل کیسه به عنوان بالشتک عمل میکند؛ بنابراین برشهای خوشمزه سیب زمینی شما در حین تحویل خرد نمیشوند. همچنین این فضا تقریبا از نیتروژن است و باعث حفظ تازگی طولانی مدت چیپس سیب زمینی میشود.
البته اکثر چیپسهای سیب زمینی مملو از سدیم هستند که میتواند برای سلامت قلب و سطح فشار خون مضر باشد. چیپس سیب زمینی اغلب حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات مضر مانند آکریل آمید (یک ترکیب شیمیایی) است که معمولا در غذاهای نشاستهای در طول پخت و پز با حرارت بالا تشکیل میشود. تحقیقات نشان میدهد که این ترکیب میتواند سرطان زا باشد و همچنین ممکن است اثرات بدی بر عملکرد سیستم ایمنی، عصبی و کبد داشته باشد. چیپس برای چاقی است و اکثر چیپسها نه تنها کالری بالایی دارند؛ بلکه با خطر بروز بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و چاقی هم مرتبط هستند. درنهایت به خاطر داشته باشید که برخی از چیپسها ممکن است حاوی چربیهای هیدروژنه باشند که به عنوان چربیهای ترانس نیز شناخته میشوند و مستقیما روی سلامت قلب تاثیر میگذارند.
چیپس ضرر دارد یا نه؟ خب، اگرچه چیپسهای خریداری شده در فروشگاه قطعا نباید جزو یک رژیم غذایی سالم باشند؛ اما نسبت به بسیاری از میان وعدههای محبوب دیگر مزایایی دارند. برای مثال چیپس در مقایسه با شیرینیهایی مانند آب نبات، حاوی قند و کربوهیدرات بسیار کمتری است. از آنجایی که چیپس از سیب زمینی تولید میشود، میتواند کمی ویتامین و مواد معدنی مهم را نیز فراهم کند. مثلا برخی از انواع چیپس سیب زمینی سالم میتوانند پتاسیم، اسید پانتوتنیک، ویتامین E، C، B۶ و منگنز را تامین کنند. بررسی دقیق برچسب مواد غذایی میتواند به شما کمک کند محصولی را انتخاب کنید که فاقد افزودنی ها، نگهدارندهها و سایر مواد مضر است.
خوشبختانه جایگزینهای سالم زیادی برای چیپس سیب زمینی وجود دارد که میتوانید از آنها برای رفع هوس خود برای یک میان وعده خوش طعم لذت ببرید. برای مثال پاپ کورن یک جایگزین عالی برای چیپس سیب زمینی است. مقدار کالری پاپ کورن در یک وعده به طور قابل توجهی کمتر از چیپس سیب زمینی است که به شما این امکان را میدهد بدون احساس گناه، از خوردن آن لذت ببرید. همچنین چیپس سبزیجات جایگزین سالم دیگری برای چیپس سیب زمینی است. سعی کنید خودتان چیپس را با سبزیجاتی مانند تربچه، هویج، چغندر یا کدو سبز درست کنید و چاشنیهای مختلف را امتحان کنید تا یک مورد دلخواه جدید متناسب با سلیقه شخصی خود پیدا کنید.
یکی از مواردی که علاوه بر کیفیت ماده اولیه روی خروجی محصول و کیفیت چیپس تأثیر بسیار زیادی دارد پروسه تولید است، در واقع روشهای فرآوری که در صنعت تولید چیپس به کار گرفته میشوند بسیار متنوع و متفاوت است. ماشینآلات و نحوه تولید حتی از کارخانهای به کارخانه دیگر متفاوت است. از این رو باید توجه داشت که با توجه به حساس بودن این محصول به رطوبت، تمام مراحل از تولید تا بستهبندی براساس استاندارد و تحت شرایط مناسب صورت گیرد. اما مجموع عملیات شامل حملونقل مناسب از زمین به کارخانه، شستوشو، توزین، پوستگیری، برشسازی، شستوشوی مجدد، برشها و خشکسازی اولیه، نمک پاشی، طعم دهندگی، سوخاری کردن، سرمایش و بستهبندی در تمام خطوط تولید مشترک است. همچنین جالب است بدانید تولید چیپس در مجموع یک فرآیند سریع الوقوع است بهگونهای که از زمان ورود سیبزمینیها به خط تولید حدود 30 دقیقه طول میکشد تا محصول به دست آید و هر چه این زمان کمتر باشد تردی محصول بیشتر و در نتیجه کیفیت آن بالاتر است.
بررسیها نشان میدهد مصرف چیپس سیبزمینی در اشکال مختلف در کشورهایی که خود سیبزمینی تولید میکنند بیشتر است و کشورهایی که بزرگترین تولیدکنندگان سیبزمینی هستند آمریکا، انگلستان و فرانسه برشمرده میشوند که همین کشورها امکان استفاده از تکنولوژیهای به روز را برای تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر فراهم کردهاند.
بررسیها نشان میدهد ایران بهعنوان سیزدهمین تولیدکننده سیبزمینی در دنیا شناخته میشود که این امتیاز به نسبت 100 کشور تولیدکننده، مناسب و حتی بالا به نظر میرسد.
درست کردن چیپس سیب زمینی خانگی هم به شما این امکان را میدهد که کنترل کاملی بر آنچه در بشقاب قرار میگیرد داشته باشید. برای شروع سیب زمینیها را به برشهای نازک و چیپس مانند برش دهید. در اکثر دستورالعملهای چیپس خانگی آمده است که خیس کردن سیب زمینیهای برش داده شده در آب سرد (به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه) به حذف نشاسته اضافی کمک میکند و از انتشار رطوبت اضافی جلوگیری میکند. مرحله بعدی برای طرز تهیه چیپس سیب زمینی خانگی شامل خشک کردن آنها و پخش یکنواخت آنها روی یک کاغذ روغنی است. سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با دمای حدودا ۱۸۰ درجه سانتیگراد، آنها را در فر بپزید تا یک وعده خوشمزه از چیپس سیب زمینی ترد خانگی درست کنید.
ویدئویی از مهرداد صدیقیان تحت فشار یک دختر در شبکه...
داماد چینی فیلم خیانت زنش را در تالار عروسی پخش کرد...
جواد خیابانی: بازیکنان تیم ملی می گویند سختی راه را...
باید بازیگران خوبی باشند، اما قرار نیست مقابل دوربینهای...