
اسفناج گیاه گلدار یکسالهای است که به خانواده تاجخروسیان از جمله چغندر، برگ چغندر و کینوا تعلق داشته و گیاه بومی ایران است و به دلیل خواص اسفناج و بالا بودن درصد مواد غذایی آن کمکم از اوایل قرن اول میلادی به سراسر دنیا راه پیداکرده و امروزه کشت اسفناج در تمام نقاط دنیا معمول است.
اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم بوده و در دو نوع پائیزه و بهاره کاشته میشود. برگ اسفناج ازنظر طب سنتی کمی سرد وتر است.
از جمله خواص اسفناج میتوان بهسلامت قلب، مغز، چشم و درمان یبوست، کمخونی، فشارخون بالا و دیابت اشاره کرد. اسفناج از بروز آسم و پوکی استخوان جلوگیری میکند.
اسفناج سرشار از ویتامین B۳ است درمان خوبی برای بیماری پلاگرا است که به علت کمبود ویتامین ۳B ایجادشده و نشانههای آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکههای قرمز روی بدن است. همچنین برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A,B۳,C، آهن و پتاسیم هست.
مریم تقوی، متخصص طب ایرانی با اشاره به ریشه ایرانی اسفناج و کاربردهای آن در سفره غذایی، درخصوص انتخاب و شستشوی صحیح این سبزی، عنوان کرد: اسفناج، به عنوان یکی از سبزیجات با طبع خنک، مناسب برای مصرف در فصل گرما است. در انتخاب اسفناج باید به تازگی، جوان بودن و کوتاه بودن ساقههای آن دقت کرد. شستشوی صحیح سبزیجات، بهویژه اسفناج، ضروری است. ابتدا باید سبزی را در آب گذاشت تا گل و لای آن جدا شود، سپس با مایع ظرفشویی و محلول ضدعفونیکننده شسته شود.
نازنین بیاتی بازیگر نقش مریم در سریال تاسیان شب گذشته...
سکانسی از سریال «اجل معلق»، با بازی بینظیر رضا عطاران،...
رویداد۲۴ این سه فرد را با حروف اختصاری «ح. ر»، «م....
ایرج طهماسب برنامه ساز کودک پیام های جنجالی درباره...
عکسی از بابک زنجانی که به تازگی از زندان آزاد شده است،...
کارگردان و جمعی از بازیگران سریال تاسیان در کنسرت علیرضا...