خواص سبزی خرفه به ما میگوید که تصور خیلی از فرهنگها و جوامع نسبت به این علف اشتباه بوده است.
راستان| اگرچه خرفه در بسیاری از فرهنگها به عنوان یک علف هرز شناخته میشود، اما این گیاه یک سبزی بسیار مغذی، مملو از آنتیاکسیدان ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب امگا ۳ و ترکیبات گیاهی مفید است.
این مطلب نگاهی دقیق به خرفه و اثرات آن بر سلامتی دارد.
خرفه یک سبزی سبز و برگدار است که میتوان آن را به صورت خام یا پخته مصرف کرد.
این گیاه با نام علمی “Purslane” شناخته میشود.
خرفه حدود ۹۳ درصد آب دارد. دارای ساقههای قرمز و برگهای کوچک و سبز رنگ است. طعم آن کمی ترش یا شور شبیه اسفناج و شاهی است.
میتوان از آن به روشهای مشابهِ اسفناج و کاهو، مثلا در سالاد یا ساندویچ استفاده کرد.
به گزارش راستان، خرفه در بسیاری از نقاط جهان، در طیف وسیعی از محیطها رشد میکند؛ هم میتواند در باغها و شکافهای پیادهرو رشد کند و هم با شرایط سختتر سازگار شود. شرایطی مثل خشکسالی، خاک بسیار شور یا دارای کمبود مواد مغذی.
جالب است بدانید که خواص سبزی خرفه باعث شده که سابقه طولانی استفاده در طب سنتی/جایگزین داشته باشد.
این گیاه دارای بسیاری از مواد مغذی است که در زیر به یک بخش ۱۰۰ گرمی آن نگاه میکنیم.
شما تمام این مواد مغذی را تنها با ۱۶ کالری دریافت میکنید! این باعث شده این گیاه به یکی از مغذیترین مواد غذایی روی کره زمین تبدیل شود؛ کالری کم در مقابل خواص زیاد.
اسیدهای چرب امگا ۳ چربیهای مهمی هستند که بدن قادر به تولید آنها نیست؛ بنابراین باید آنها را از رژیم غذایی دریافت کنیم.
درحالیکه خرفه چربی کل کمی دارد، بخش بزرگی از چربی موجود در آن به شکل اسیدهای چرب امگا ۳ است.
این گیاه در مقایسه با سایر سبزیها، میزان ALA فوق العاده بالایی دارد؛ ۵-۷ برابر بیشتر از اسفناج.
به گزارش راستان، این سبزی جذاب، سرشار از آنتی اکسیدانهای مختلف و ترکیبات گیاهی مفید است:
ویتامین C: ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که برای حفظ پوست، ماهیچهها و استخوان ضروری است.
ویتامین E: حاوی سطوح بالایی از نوعی ویتامین E به نام آلفا توکوفرول است. ممکن است از غشای سلولی در برابر آسیب محافظت کند.
ویتامین A: حاوی بتاکاروتن، آنتی اکسیدانی است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. ویتامین A بیشتر به دلیل نقشش در سلامت چشم شناخته شده است.
گلوتاتیون: این آنتیاکسیدان مهم ممکن است از سلولها در برابر آسیب محافظت کند.
ملاتونین: خرفه حاوی ملاتونین است، هورمونی که میتواند به شما کمک کند به خواب بروید. چندین مزیت دیگر نیز دارد.
یک مطالعه بر روی نوجوانان چاق گزارش کرد که دانههای خرفه باعث کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید میشوند که هر دو با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند.
این گیاه منبع خوبی از پتاسیم است، ماده معدنی که به تنظیم فشار خون کمک میکند. مصرف زیاد پتاسیم با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است و همچنین ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
خرفه همچنین منبع عالی منیزیم است، یک ماده مغذی فوق العاده مهم که در بیش از ۳۰۰ واکنش آنزیمی در بدن نقش دارد. منیزیم ممکن است از بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ محافظت کند.
این سبزی همچنین حاوی مقداری کلسیم است که فراوانترین ماده معدنی در بدن است. کلسیم برای سلامت استخوان مهم است.
فسفر و آهن نیز در مقادیر کمتری در آن یافت میشود.
گیاهان مسنتر و بالغتر خرفه ممکن است حاوی مقادیر بیشتری از مواد معدنی نسبت به گیاهان جوان باشند.
این ماده معدنی میتواند برای افرادی که تمایل به ایجاد سنگ کلیه دارند، مشکل ساز باشد، زیرا اگزالاتها میتوانند در تشکیل آنها نقش داشته باشند.
اگزالاتها همچنین دارای خواص ضد مغذی هستند، به این معنی که ممکن است با جذب مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم تداخل داشته باشند.
خرفه رشد کرده در سایه ممکن است در مقایسه با گیاهانی که به راحتی در معرض نور خورشید قرار میگیرند، دارای سطوح بالاتر اگزالات باشد.
اگر در مورد محتوای اگزالات خرفه نگران هستید، سعی کنید آن را به ماست اضافه کنید، که نشان داده شده است که مقدار اگزالات را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
منبع: هلثلاین
صبح امروز در حالی که هوای توچال بارانی بود، کوهنوردان...
ویدئویی از مهرداد صدیقیان تحت فشار یک دختر در شبکه...
داماد چینی فیلم خیانت زنش را در تالار عروسی پخش کرد...
جواد خیابانی: بازیکنان تیم ملی می گویند سختی راه را...