درست است که این غذا خیلی ساده و ارزان تهیه میشد، اما با کره حیوانی و رشتههای بریده شده مادربزرگهای روستایی عطر و بویی پیدا میکرد که تا ۷ خانه آن طرفتر میپیچید و اشتهای اعضای خانواده را بر میانگیخت. مخصوصا آن کشمشهای سرخ شده جواهر نشان روی رشته پلو که همه عاشقش بودند. قدیمیها رشته را خودشان از آرد و آب درست میکردند و برای زمستان استفاده میکردند و با آن پلوی رشتهای میپختند و این غذا را با ماست میخوردند، چرا که آن زمان گوشت و مرغ مثل الان در دسترس نبود.
۲۰۰ گرم رشته پلویی
۱ پیمانه برنج (کم بریزید، مثل قدیما)
۱۰۰ گرم کشمش پلویی
۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره حیوانی
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
ابتدا برنج را با نمک در آب جوش نیمپز کنید، ۵ دقیقه قبل از اینکه برنج را آبکش کنید رشتههای پلویی را از وسط نصف کنید و داخل آب بریزید. (بهتر است از رشتههای محلی که روستاییان درست میکنند بخرید نه شرکتی)
برنج و رشته را آبکش کنید و ته قابلمه سیب زمینی را ورقه ورقه کنید و به عنوان ته دیگ بیندازید. رشته پلو را دم بیندازید و روی برنج روغن حیوانی ذوب کنید و بریزید.
در یک تابه روغن حیوانی بریزید و کشمشها رو کمی سرخ کنید تا براق شوند و عطرشان بلند شود. میتوانید کمی زردچوبه و زعفران دم کرده داخل تابه کشمش سرخ شده بریزید و تفت دهید.
در نهایت، رشته پلو را داغ سرو کنید و کشمشهای سرخ شده و پیازداغ آماده را روی آن بریزید و با ماست تازه کنارش، درست مثل روستاییها که اینطوری میخوردند و خاطره میساختند، سرو کنید.
این روش ساده، بدون گوشتهای امروزی، طعم اصیل و گرمابخشی به سفره زمستانی شما میدهد و آن را گرمتر میکند.
منبع: همشهری
ماجرای رفتن امیرضا معصومی بالاخره رسمی شد و شوک بزرگی...
دقایقی پیش مجله مشهور تیسیکندلر مطابق هر ساله لیست...
فیلمی از تشييع جنازه فرمانده سابق پلیس ولایت تخار افغانستان...
شهاب حسینی، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون، در دیداری...
باردو در گفتوگویی با گاردین در سال ۱۹۹۶ اعتراف کرد...
فراستی، منتقد فیلم و سریال سینما و تلویزیون درباره...