راستان| انبه یکی از میوههای شیرین و خوشمزه تابستانی است که به راحتی نمیتوان از آن گذشت. شاید باور این موضوع برایتان سخت باشد، اما این میوه تابستانی شیرین با ظاهر بزرگش از خانواده بادام هندی و پسته است و بومی هند و جنوب شرقی آسیا است. در برخی نقاط جهان لقب سلطان میوهها را به انبه دادهاند و این به خاطر خواص بینظیر انبه برای سلامتی است. انبه نه تنها خوشمزه است، بلکه دارای خواص تغذیهای شگفت انگیزی است که اگر آنها را بدانید، مصرف انبه را جدی میگیرید.
از آن جایی که انبه تازه کالری کمی دارد، میتواند یک گزینه مناسب برای رژیم کاهش وزن باشد. خوردن کمی انبه تازه قبل از هر وعده غذایی میتواند اشتها را کاهش دهد و از این رو به کاهش وزن کمک کند.
انبه یک منبع غنی از ویتامین A و ویتامین C است که برای تقویت سیستم ایمنی ضروری هستند. خوردن حدود ۱۶۰ گرم انبه تازه در روز نیاز بدن را به این دو ویتامین تأمین میکند همچنین عملکرد گلبولهای سفید خون را بهبود میبخشد و مانع بروز عفونت در بدن میشود.
به گزارش زیسان، انبه تازه یک منبع غنی از پلی فنولها است که به عنوان آنتی اکسیدان از بدن شما در برابر اثر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. از آن جا که رادیکالهای آزاد اثر مستقیمی بر روی پیری زودرس و انواع سرطان دارند، با خوردن انبه تازه میتوانید بدن تان را در برابر اثر بَدِ رادیکالهای آزاد مقاوم کنید.
منیزیم و پتاسیم موجود در انبه باعث حفظ جریان طبیعی خون در بدن میشود؛ از این رو خوردن انبه موجب کاهش فشار خون در افراد مبتلا به بیماری فشار خون میشود همچنین باعث حفظ سلامت قلب میشود.
انبه حاوی گروهی از آنزیمهای گوارشی به نام آمیلاز است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری هستند. پس با خوردن انبه تازه میتوانید به حفظ سلامتی دستگاه گوارشتان کمک کنید.
انبه حاوی لوتئین، زآگزانتین و ویتامین A است که همگی از سلامت چشم محافظت میکنند. لوتئین و زآگزانتین از چشم در برابر نور خورشید محافظت میکنند. از آن جایی که کمبود ویتامین A میتواند باعث بروز مشکلات بینایی شود، با خوردن انبه میتوانید ویتامین A ضروری برای سلامتی چشمانتان را تأمین کنید.
انبه سرشار از انتی اکسیدان و ویتامینهای ضروری برای حفظ سلامت پوست و مو است. پس با اضافه کردن انبه تازه به رژیم غذایی روزانه یا استفاده از ماسکها و کرمهای طبیعی حاوی انبه به سلامت پوست و موی خود کمک کنید.
به گزارش زیسان، انبه سرشار از بتاکارون است، به همین علت خوردن انبه تأثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آسم دارد.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در انبه در کمتر میوهای یافت میشود، این میوه غنی از ویتامین و مواد معدنی بدن را نسبت به مکملهای مولتی ویتامین بینیاز میکند. ویتامینها و مواد معدنی موجود در انبه عبارتند از: ویتامین C، A، E، K، B ۶، B ۵، B ۱۲، B ۳، آهن، مس، منیزیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر، سلینوم، ریبوفلاوین و منگنز.
انبه حاوی مادهای است که دهان و دندانها را ضدعفونی میکند همچنین دارای آنزیمهایی است که با کاهش حالت اسیدی در دهان، مانع از پوسیدگی یا ایجاد حفره در دندانها میشوند.
از آن جایی که انبه سرشار از ویتامین و مواد مغذی است، برای سلامت مادر و جنین بسیار مفید است همچنین منیزیم و پتاسیم موجود در انبه از بروز بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا ناشی از افزایش وزن جلوگیری میکنند.
انبه یک منبع غنی از ویتامین B ۶ است. این ویتامین وظیفه تولید سروتونین در بدن را به عهده دارد و سروتونین نقش مهمی در آرامش و خواب راحت دارد. پس با خوردن کمی انبه تازه قبل از خواب، یک خواب راحت را تجربه کنید.
انبه باعث تنظیم هورمونهای جنسی در آقایان میشود و میل جنسی را افزایش میدهد. علاوه بر این انبه در جلوگیری از ابتلا به سرطان پروستات نیز نقش تأثیرگذاری دارد.
سرطان سینه تقریباً یک بیماری شایع در بین بانوان است و علائم این بیماری ممکن است به صورت خفیف یا شدید در فرد بیمار ظاهر شود. جالب است بدانید پلی فنولهای موجود در انبه ژنهای گسترش دهنده سرطان سینه را از بین میبرند و از بروز این بیماری جلوگیری میکنند.
خواص انبه برای جلوگیری از عفونت واژن در بانوان
بیشتر بانوان عفونتهای قارچی و باکتریایی را تجربه کردهاند، اگر این عفونتها نادیده گرفته شوند به مرور زمان باعث التهاب، درد یا خارش میشوند. مطالعات نشان میدهند اسید گالیک موجود در انبه تأثیر زیادی در کاهش عفونتهای ناحیه واژن دارد. پس اگر از این عفونتها رنج میبرید، کافی است انبه را در رژیم غذایی روزانهتان بگنجانید.
همانطور که در این مطلب بیان کردیم انبه یک منبع غنی از پتاسیم است. در حالت عادی پتاسیم برای افراد ضرری ندارد، اما افراد مسن یا کسانی که به بیماریهای کیوی مبتلا هستند، بهتر است قبل از مصرف انبه با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنند.
سخن پایانی
خواص بسیار زیاد انبه و خوشمزه بودنش، آن را به یک میوه محبوب در سرتاسر جهان تبدیل کرده است. از آن جایی که انبه در تمام فصول سال یافت نمیشود، برخی ترجیح میدهند آن را خشک کنند و در یخچال نگهداری کنند. اما اگر به خاطر خاصیت انبه آن را مصرف میکنید، باید بگوییم خواص انبه خشک شده بسیار کمتر از انبه تازه است؛ علاوه بر این انبه خشک شده قند بالایی دارد و مصرف زیاد آن برای بدن مضر است.
منبع: زیسان
ترلان پروانه با انتشار دو تصویر با موهای فر و مجعدش...
در حاشیه جشن حافظ خوش و بش پاراسا پیروز فر و جواد عزتی...
جدا از استپ و کنترل توپی که دیشب هری کین روی گل سوم...
قضات دادگاه کیفری استان تهران، همسر معاون شهردار تهران...