زیسان: خورش ماست بر خلاف اسمش، یک دسر اصیل اصفهانی بسیار خوشمزه است که از گوشت، ماست و ادویههای مختلف تهیه میشود. این دسرِ سرد و متفاوت خوراکِ مهمانیهای تابستانه است. اگر تا به حال خورش ماست را امتحان نکردهاید، پیشنهاد میکنیم با دستور پختی که در ادامه میخوانید، این دسر خوشمزه را درست کنید، قطعاً عاشق طعم و عطر آن خواهید شد.
آنچه در ادامه خواهید آموخت:
مرحله اول: برای تهیه این دسر خوشمزه ابتدا باید گوشت را بپزید. برای این کار گوشت را به همراه پیاز، زردچوبه، پودر فلفل سیاه، برگ بو و مقداری نمک، درون یک قابلمه مناسب بریزید و مقداری آب به قابلمه اضافه کنید. آب را تا جایی اضافه کنید که روی گوشت را بگیرد سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا گوشت پخته شود.
*نکته: برای پخت گوشت، میتوانید مقداری سیر نیز به قابلمه اضافه کنید.
مرحله دوم: به گزارش زیسان، وقتی گوشت کاملاً پخته شد، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خُنک شود سپس گوشت را ریشریش کنید. گوشتهای ریشریش شده را روی یک تخته آشپزخانه بریزید و با دست خوب آنها را لِه کنید.
مرحله سوم: زرده تخم مرغ را به همراه شکر و ماست درون یک قابلمه مناسب بریزید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا مواد به جوش بیایند.
مرحله چهارم: وقتی مواد به نقطه جوش رسید، گوشت لِه شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب به هم بزنید تا مخلوط شود.
*نکته: در این مرحله مواد باید کشدار باشد.
مرحله پنجم: به گزارش زیسان، زعفران دم کرده، گلاب و پودر هل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. کمی دیگر صبر کنید تا خورش جا بیوفتد.
پیشنهاد: پاکوره میان وعده خوشمزه خوزستانی را به جای چیپس و پفک بخورید! / طرز تهیه
مرحله آخر: خورش ماست را در ظرف سرو بکشید و با خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزئین کنید. صبر کنید تا خورش ماست کمی خُنک شود سپس آن را درون یخچال بگذارید تا سرد شود. پس از این که خورش ماست سرد شد، آماده سرو است.
به گزارش زیسان، شاید دلتان بخواهد خورش ماست را امتحان کنید، اما رژیم غذاییتان شما را از خوردن آن منع کند. در ادامه طرز تهیه خورش ماست رژیمی و خوشمزه را بخوانید.
مرحله اول: مرغ را تمیز کنید و بشویید سپس با کمی آب، نمک، فلفل و کمی زردچوبه مرغ را آبپز کنید.
مرحله دوم: وقتی مرغ پخته شد، زعفران دم کرده و خلال نارنج یا پرتقال را به قابلمه اضافه کنید.
مرحله سوم: شعله اجاق گاز را روشن کنید و اجازه دهید مرغ مجدد کمی بجوشد.
مرحله چهارم: وقتی مرغ کمی دیگر جوشید، آن را از داخل ظرف بیرون بیاورید سپس قطعه قطعه یا کامل در ظرف سرو بگذارید.
مرحله آخر: به گزارش زیسان، ماست را خوب به هم بزنید تا صاف شود سپس داخل خورش بریزید، مخلوط کنید و بلافاصله روی مرغ بریزید.
*نکته: نکته حساس در تهیه خورش ماست رژیمی آن است که پس از ریختن ماست، خورش نباید بجوشد و فقط کافیست که ماست کمی گرم شود.
۱_ هر چه گوشت بیشتر کوبیده شود، خورش ماست کشدارتر و خوشمزهتر خواهد شد.
۲_ برای تهیه خورش ماست، از ماست پرچرب استفاده کنید.
۳_ برای این که بافت ماست روی حرارت از هم باز نشود، آن را در یک جهت به هم بزنید.
۴_ به گزارش زیسان، برای این که خورش ماست کشدارتر و سفتتر شود، میتوانید کمی آرد ذرت به آن اضافه کنید.
۵_ ماست را قبل از قرار دادن روی حرارت، خوب به هم بزنید.
سخن پایانی
در این مطلب هر آن چه لازم بود درباره تهیه یک خورش ماست خوشمزه بدانید، به شما آموزش دادیم. در نهایت امیدواریم این دسر خوشمزه و اصیل را طبخ کنید و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
*طرز پخت: زهرا راستین
نکتهای که مصاحبه پزشکیان با تلویزیون داشت در واقع...
سومین قسمت از فصل دوم «شام ایرانی» در حالی منتشر شد...
حمله به مشروب فروشیهای حلب و نابود کردن بطریهای مشروب...
ویدئویی تازه از علی صادقی و عمو رشید حال دابسمش اهنگ...