کد خبر: ۴۲۴۰
۰۹:۳۶
۱۱ دی ۱۴۰۳
۰۹:۳۶
۱۱ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۲۴۰

 ۱۵ باور اشتباه درباره علل و درمان بیماری‌های مقاربتی

 ۱۵ باور اشتباه درباره علل و درمان بیماری‌های مقاربتی
بیماری مقاربتی به عفونتی گفته می‌شود که عمدتاً از طریق تماس جنسی، شامل روابط واژینال، مقعدی یا دهانی منتقل می‌شود.

راستان | بیماری‌های آمیزشی، که به عنوان بیماری‌های مقاربتی نیز شناخته می‌شوند، با وجود شیوع گسترده و اهمیت جدی آن‌ها همچنان موضوعی پر از سوء‌تفاهم همراه با باورهای نادرست هستند.

به گزارش یورونیوز، بیماری مقاربتی به عفونتی گفته می‌شود که عمدتاً از طریق تماس جنسی، شامل روابط واژینال، مقعدی یا دهانی منتقل می‌شود.

این دسته بیماری‌ها می‌توانند توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها ایجاد شوند. علائم آن‌ها شامل درد، سوزش، ترشحات غیرعادی، خارش، تاول یا زخم است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه حدود یک میلیون عفونت آمیزشی جدید در سراسر جهان رخ می‌دهد. با وجود این آمار، همچنان بسیاری از افراد به دلیل ترس از انگ اجتماعی یا اطلاعات غلط از صحبت درباره سلامت جنسی خود یا مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند.

این بی‌میلی به گفتگوهای صریح درباره سلامت جنسی، به انتشار اطلاعات نادرست و باورهای غلط درباره این بیماری‌ها کمک می‌کند.

در زیر به ۱۵ باور نادرست درباره آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. همه بیماری‌های آمیزشی قابل درمان هستند

این باور نادرست است. هرچند برخی از بیماری‌ها مانند کلامیدیا، سوزاک و سیفلیس با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند، اما بیماری‌هایی مانند اچ‌آی‌وی و تبخال تناسلی قابل درمان کامل نیستند. با این حال، داروهای موجود می‌توانند علائم این بیماری‌ها را کنترل کرده و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشند.


۲. بیماری آمیزشی از طریق رابطه دهانی منتقل نمی‌شود

این یک باور اشتباه است. بیماری‌هایی مانند تبخال، سوزاک و تبخال تناسلی می‌توانند از طریق رابطه دهانی منتقل شوند. استفاده از کاندوم یا محافظ‌های دهانی می‌تواند خطر انتقال را کاهش دهد.

۳. امکان ابتلا به بیماری آمیزشی از طریق توالت عمومی وجود دارد

باور به این که می‌توان از طریق توالت عمومی به بیماری مقاربتی مبتلا شد، یکی از رایج‌ترین باورهای نادرست است. ویروس‌ها و باکتری‌های مربوط به بیماری‌های آمیزشی نمی‌توانند مدت زیادی بر روی سطوح زنده بمانند و برای انتقال نیاز به تماس مستقیم با پوست یا مایعات بدن دارند.

۴. فقط نوجوانان در معرض خطر هستند

این تصور اشتباه است. هرچند نوجوانان و جوانان به دلیل عواملی مانند عدم آموزش بهداشت جنسی، داشتن شرکای جنسی متعدد و استفاده ناکافی از کاندوم بیشتر در معرض خطر هستند، اما افراد در هر سنی ممکن است به بیماری‌های آمیزشی مبتلا شوند.

۵. می‌توان از ظاهر افراد فهمید که آیا به بیماری آمیزشی مبتلا هستند یا خیر

بسیاری از بیماری‌های آمیزشی مانند کلامیدیا و تبخال تناسلی ممکن است بدون علائم باشند. تنها راه اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلا، انجام آزمایش‌های منظم است.


۶. بیماری‌های آمیزشی منجر به ناباروری نمی‌شوند

این باور نادرست است. بیماری‌هایی مانند کلامیدیا و سوزاک در صورت درمان نشدن می‌توانند به ناباروری منجر شوند.


۷. بیماری‌های آمیزشی خود‌به‌خود از بین می‌روند

بسیاری از مردم باور دارند که بیماری‌های آمیزشی جدی نیستند و در نهایت به خودی خود از بین می‌روند، اما این به ندرت اتفاق می‌افتد. باور به این افسانه درباره بیماری‌های آمیزشی و درمان نکردن آنها می‌تواند باعث آسیب‌های جدی و حتی دائمی به دستگاه تناسلی شود.


۸. استفاده از قرص‌های ضدبارداری از بیماری‌های آمیزشی جلوگیری می‌کند

روش‌های جلوگیری از بارداری مانند قرص‌ها یا آی‌یو‌دی تنها از بارداری جلوگیری می‌کنند و در برابر بیماری‌های آمیزشی محافظتی ایجاد نمی‌کنند. تنها کاندوم می‌تواند از انتقال بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.

۹. کاندوم‌ها محافظت کامل در برابر بیماری‌های آمیزشی ارائه می‌دهند

در حالی که کاندوم‌ها به طور قابل‌توجهی خطر بسیاری از بیماری‌های آمیزشی را کاهش می‌دهند، اما کاملاً بی‌نقص نیستند. استفاده صحیح از کاندوم در هر بار رابطه جنسی بسیار مهم است، اما ترکیب آن با سایر اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون و آزمایش‌های منظم، تاثیر بیشتری دارد.


۱۰. بیماری‌های آمیزشی فقط افراد با چندین شریک جنسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد

در حالی که داشتن چندین شریک جنسی می‌تواند خطر انتقال بیماری‌های آمیزشی را افزایش دهد، اما این تنها عاملی نیست که به عفونت کمک می‌کند. حتی افرادی که فقط یک شریک جنسی دارند نیز می‌توانند به بیماری‌های آمیزشی مبتلا شوند، اگر شریک آنها دچار عفونت باشد.


۱۱. اگر یک بار به بیماری آمیزشی مبتلا شوید، دیگر به آن مبتلا نمی‌شوید

برخی افراد معتقدند که اگر یک بار به بیماری آمیزشی مبتلا شوند، در آینده به آن ایمن خواهند بود. اما این تصور اشتباه است و باور به این افسانه می‌تواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد.

به عنوان مثال، اگر دوباره در معرض کلامیدیا، سوزاک یا تبخال تناسلی قرار بگیرید، می‌توانید دوباره به این عفونت‌ها مبتلا شوید.


۱۲. اگر رابطه جنسی نداشته باشید، نمی‌توانید به بیماری مقاربتی مبتلا شوید

در حالی که فعالیت جنسی راه اصلی انتقال بیماری‌های آمیزشی است، برخی عفونت‌ها مانند تبخال و زگیل تناسلی می‌توانند از طریق تماس غیرجنسی پوست با پوست نیز منتقل شوند.

در حالی که پرهیز از فعالیت جنسی خطر را به طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد، هنوز هم امکان ابتلا به بیماری‌های آمیزشی از راه‌های دیگر وجود دارد.


۱۳. مردان و زنان علائم یکسانی از بیماری‌های آمیزشی را تجربه می‌کنند

این باور درباره بیماری‌های آمیزشی نادرست است. علائم بیماری‌های آمیزشی در مردان و زنان متفاوت بوده و در بعضی موارد نیز بدون علامت است.

به عنوان مثال، زنان مبتلا به کلامیدیا ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند یا علائم خفیفی مانند ترشحات واژینال یا درد لگن را تجربه کنند، در حالی که مردان ممکن است دچار درد هنگام ادرار یا ترشح از آلت تناسلی شوند.

۱۴. شما نمی‌توانید همزمان بیش از یک بیماری آمیزشی داشته باشید

این امکان وجود دارد که همزمان بیش از یک بیماری آمیزشی داشته باشید. داشتن یک بیماری آمیزشی می‌تواند احتمال ابتلا به دیگری را افزایش دهد، زیرا وجود یک عفونت می‌تواند ورود عفونت‌های دیگر به بدن را تسهیل کند.

انجام آزمایش‌های منظم و رعایت شیوه‌های ایمن جنسی برای پیشگیری از عفونت‌های همزمان ضروری است.

‍۱۵. داشتن بیماری آمیزشی در دوران بارداری به کودک آسیب نمی‌رساند

اعتقاد به این باور غلط درباره بیماری‌های آمیزشی می‌تواند عواقب جدی برای مادر و کودک داشته باشد.

برخی از بیماری‌های آمیزشی مانند سیفلیس، سوزاک و اچ‌آی‌وی می‌توانند در دوران بارداری، زایمان یا شیردهی به کودک منتقل شوند. این امر می‌تواند به نقص‌های مادرزادی، مرده‌زایی یا مشکلات جدی و مادام‌العمر برای سلامت کودک منجر شود.

خواندنی‌ها

او در سخنرانی خود در مراسم تحلیف از حامیانش تشکر کرد...

بارون ترامپ در مراسم تحلیف پدرش دونالد ترامپ توجه‌ها...

اشک‌های سپند امیرسلیمانی برای همسرش در گفتگو با علی...

  • جدیدترین‌ها
  • پربیننده‌ها
  • پربحث‌ها
۵ نکته درباره اوشا ونس، اولین بانوی دوم هندی‌تبار ایالات متحده «راس اولبریکت» بنیانگذار Silk Road کیست و چرا ترامپ او را عفو کرد؟ ویدئو سلفی بهاره کیان افشار در ۳۹ سالگی نظر کارشناسان داوری درباره صحنه جنجالی دیدار ذوب آهن و پرسپولیس پاسخ به دو پرسش مهم: چند بار در روز باید مسواک بزنیم و بهترین زمان مسواک زدن کی است؟ عکس | حرکات ایلان ماسک در تحلیف ترامپ جنجال به پا کرد! قتل پیرمرد ۷۲ ساله در شمال تهران با شلیک گلوله بارون ترامپ؛ پسری با دو متر قد که ستاره مراسم تحلیف ترامپ بود! تصاویر جدید مهسا حجازی؛ بازیگر خوش‌استایل سینمای ایران که دوباره نامش سر زبان‌ها افتاد! ویدئو | احتمال صدرو حکم جلب برای مادر علی انصاریان؛ ماجرا بدهی ۴ میلیاردی چیست؟ بیوگرافی ستاره سادات قطبی؛ از شوهری که دست بزن داشت تا بازی در گاندو و ازدواج مجدد در ۲۸ سالگی + تصاویر ماجرای احضار مرد ایرانی به اداره اخلاق ترکیه؛ ادعای عذرا، همسر پدرام درباره ارتباط با ۱۰۰ مرد! آیسان اسلامی در اینستاگرام رکورد زد! | پیشروی آهسته و پیوسته علی دایی ویدئو | اشک‌های سپند امیرسلیمانی برای همسرش مونا کرمی ببینید‌ | «کف طهرون»، موزیک ویدئوی جدید معین زد منتشر شد تصاویر | بهاره رهنما، نسیم ادبی، گیتی قاسمی و مریم مومن در پشت صحنه تئاتر «راه خروجی نیست» چشم بادومی اولین فیلم درباره کی‌پاپ در سینمای ایران؛ دختر ۱۶ ساله‌ای که عاشق خواننده کره‌ای می‌شود چینی‌ها شازده کوچولو را می‌سازند انتشار تصاویر جنجالی از فرزند داریوش فرهنگ و سوسن تسلیمی؛ توکا فرهنگ کیست؟ تصاویر | مارال بنی‌آدم، علی سرابی، مهراوه شریفی‌نیا، ملیکا شریفی‌نیا و ... در اکران خصوصی فیلم پروین
اولین تیزر از سریال «فریبا» جنجال به پا کرد؛ زندگی آناشید حسینی در تلویزیون؟! + ویدئو انتشار تصاویر جنجالی از فرزند داریوش فرهنگ و سوسن تسلیمی؛ توکا فرهنگ کیست؟ تصاویری از نیان چلبیانی، دختر ۶ ساله‌ای که بر اثر کودک‌آزاری فوت کرد بیوگرافی، زندگی خصوصی و عکس‌های شهرام شکوهی و همسرش همه چیز درباره سریال «فریبا»؛ داستان، لیست بازیگران و زمان پخش ویدئوی جنجالی wow آزاده صمدی؛ ماجرا چیست؟ ویدئو | لحظه دستگیری سعیده، کلاهبردار ۸۰۰ میلیارد تومانی چالوس + جزییات و روش خاص کلاهبرداری تصاویری از جشن تولد اکرم بیرانوند همسر علیرضا بیرانوند ویدئو |‌ واکنش نماینده مجلس به عکس بی‌حجاب بازیگران در پشت صحنه: خیانت است! ویدئو | توضیحات بهرنگ علوی درباره تبلیغات جنجالی سریال ازازیل ویدئو | آهنگ تازه متین دوحنجره مرزهای ابتذال را جابه‌جا کرد عکس | مهران برخورداری، نایب قهرمان المپیک ازدواج کرد تصویر جدید فرشته حسینی در اینستاگرام پربازدید شد ماجرای قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد تصاویر | رویا جاویدنیا، بازیگر ۵۹ ساله سینمای ایران مدل برند جواهرات شد ماجرای تلخ و دردناک یک کودک‌آزاری در بوکان؛ دختر بچه ۶ ساله در بیمارستان درگذشت تصاویر |‌ نامزدی زندایا و تام هالند رسمی شد حواشی جنجالی از مراسم یادبود جیمی کارتر؛ گفت‌و‌گوی خبرساز ترامپ و اوباما و برخورد سرد ترامپ با بوش + ویدئو تصاویر | سبک پوشش ایوانکا ترامپ در مراسم تحلیف دونالد ترامپ پپ گواردیولا پس از ۳۰ سال طلاق گرفت | کریستینا سرا همسر سابق گواردیولا کیست؟
پرطرفدارها
۵ نکته درباره اوشا ونس، اولین بانوی دوم هندی‌تبار ایالات متحده «راس اولبریکت» بنیانگذار Silk Road کیست و چرا ترامپ او را عفو کرد؟ ویدئو سلفی بهاره کیان افشار در ۳۹ سالگی نظر کارشناسان داوری درباره صحنه جنجالی دیدار ذوب آهن و پرسپولیس پاسخ به دو پرسش مهم: چند بار در روز باید مسواک بزنیم و بهترین زمان مسواک زدن کی است؟ عکس | حرکات ایلان ماسک در تحلیف ترامپ جنجال به پا کرد! قتل پیرمرد ۷۲ ساله در شمال تهران با شلیک گلوله بارون ترامپ؛ پسری با دو متر قد که ستاره مراسم تحلیف ترامپ بود! تصاویر جدید مهسا حجازی؛ بازیگر خوش‌استایل سینمای ایران که دوباره نامش سر زبان‌ها افتاد! ویدئو | احتمال صدرو حکم جلب برای مادر علی انصاریان؛ ماجرا بدهی ۴ میلیاردی چیست؟ بیوگرافی ستاره سادات قطبی؛ از شوهری که دست بزن داشت تا بازی در گاندو و ازدواج مجدد در ۲۸ سالگی + تصاویر ماجرای احضار مرد ایرانی به اداره اخلاق ترکیه؛ ادعای عذرا، همسر پدرام درباره ارتباط با ۱۰۰ مرد! آیسان اسلامی در اینستاگرام رکورد زد! | پیشروی آهسته و پیوسته علی دایی ویدئو | اشک‌های سپند امیرسلیمانی برای همسرش مونا کرمی ببینید‌ | «کف طهرون»، موزیک ویدئوی جدید معین زد منتشر شد تصاویر | بهاره رهنما، نسیم ادبی، گیتی قاسمی و مریم مومن در پشت صحنه تئاتر «راه خروجی نیست» چشم بادومی اولین فیلم درباره کی‌پاپ در سینمای ایران؛ دختر ۱۶ ساله‌ای که عاشق خواننده کره‌ای می‌شود چینی‌ها شازده کوچولو را می‌سازند انتشار تصاویر جنجالی از فرزند داریوش فرهنگ و سوسن تسلیمی؛ توکا فرهنگ کیست؟ تصاویر | مارال بنی‌آدم، علی سرابی، مهراوه شریفی‌نیا، ملیکا شریفی‌نیا و ... در اکران خصوصی فیلم پروین