
راستان | بر اساس پژوهشی جدید، مصرف روزانه ۱۰۰ کالری انبه (حدود ۲ فنجان) میتواند میزان حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و به تنظیم قند خون کمک کند، بدون اینکه به افزایش وزن منجر شودــ و در نتیجه، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
این پژوهش در موسسه فناوری ایلینوی روی ۴۸ فرد ۲۰ تا ۶۰ ساله انجام شد و بررسی کرد که چگونه مصرف انبه تازه بر التهاب و حساسیت به انسولین در بزرگسالان دارای اضافهوزن یا چاقی توام با التهاب مزمن درجه پایین تاثیر میگذارد. نتایج نشان داد مقاومت به انسولین در افرادی که انبه مصرف کردند کاهش قابلتوجهی داشت. عملکرد سلولهای بتا در تولید و ترشح انسولین برای حفظ سطح طبیعی گلوکز نیز بهبودی چشمگیر داشت.
نکته دیگر این بود که ترکیب بدنی گروه مصرف انبه ثابت ماند، در حالی که گروه کنترل که مواد غذایی با میزان کالری مشابه مصرف کرده بود افزایش جزئی اما معناداری در وزن بدن داشت. این موضوع انبه را به گزینهای سالم برای قلب در مقایسه با تنقلات شیرین دارای کالری مشابه تبدیل میکند.
ایندیکا ادیریسینگه، استاد علوم غذا و تغذیه، میگوید: «این یافتهها پژوهشهای پیشین را تایید میکند که مصرف انبه به افزایش وزن منجر نمیشود. اگرچه سازوکار دقیق آن هنوز مشخص نیست، بهبود وضعیت آنتیاکسیدان ناشی از مصرف انبه ممکن است عامل میانجی در کنترل قند خون باشد.»
حالا که پژوهشها مهر تایید بر فواید این میوه سرشار از آنتیاکسیدان زدهاند، میتوانید آن را با خیال راحت به برنامه غذاییتان اضافه کنید. دیلیمیل توصیه میکند تکههای یخزده انبه و یک پیمانه پودر پروتئین را مخلوط کنید تا یک نوشیدنی سالم صبحگاهی درست کنید، یا آن را به گوجهفرنگی و فلفل خردشده اضافه کنید تا یک چاشنی شیرین و خوشطعم برای روی ماهی درست کنید، با برشهای انبه تازه در کنار ماست و گرانولا نیز میتوان یک دسر گرمسیری عالی داشت.
اگر هم عجله دارید، میتوانید انبه را در هواپز خشک کنید و بهعنوان میانوعدهای سالم همراه داشته باشید. به این ترتیب، حتی وقتی که دیگر فصل انبه نیست، این میوه خشک یک افزودنی لذتبخش به ترکیب آجیل و خشکبار خواهد بود.
اگر هواپز شما تنظیم خشککن ندارد، کمترین دما را انتخاب کنید. انبه را بهصورت نواری یا مکعبی خرد کنید؛ اگر انبه را در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد بهمدت حدود سه ساعت بپزید، انبهای بافتدار و جویدنی خواهید داشت، که نیمی از زمان مورد نیاز در یک خشککن سنتی یا فر است.
یک گزینه دیگر این است که انبه را پوره و لواشک درست کنید. برای این کار، انبه را در مخلوطکن بریزید، کمی عسل اضافه کنید، آن را روی سینی فر پهن کنید و در دمای پایین یا روی تنظیم خشککن بهمدت شش ساعت قرار دهید. پس از آنکه خنک شد، بهمدت سه ساعت در یخچال قرار دهید و بعد، از سینی جدا کنید.
مهمترین دلیل خشکی در طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی،...
مهمترین رابطه هیتلر با اوا براون، عکاس ۲۰ ساله بود...
کارشناسان مد زرد کرهای را بهدلیل تطبیقپذیری و جذابیت...
استفاده از مرطوبکننده، ضد آفتاب، کرم پودر یا شویندههای...