داستان
عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰

عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰

ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو

ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو

اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان

اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان

تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد

تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد

عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی

عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی

قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟

قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟

عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش

عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش

عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!

عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!

کد خبر: ۹۸۲
۰۹:۲۸
۱۹ تير ۱۴۰۳
۰۹:۲۸
۱۹ تير ۱۴۰۳
کد خبر: ۹۸۲

جملات ناب | چرا از خودمان متنفریم؟!

جملات ناب | چرا از خودمان متنفریم؟!
آلن دو باتن فیلسوف، نویسنده و مجری تلویزیونی در ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹ میلادی در زوریخ به دنیا آمد. او نویسنده‌ی کتاب های مشهوری مانند آرامش و خودشناسی است.

 

«از خودمان متنفریم چون جایی در گذشته آن‌چنان‌که باید به ما محبّت نشده است.»

آلن دوباتن

راستان | این جمله نغز که انسان را حسابی به فکر فرو می‌برد از کتاب «گاهی که از نه شنیدن می ترسیم» است که با ترجمه فاطمه حسینی سارانی منتشر شده است.

جملات ناب | چرا از خودمان متنفریم؟!

 هر روز احتمال دارد با دشمنان جدیدی روبه‌رو شویم: «کسانی که با ما مخالف‌اند، کسانی که به ما می‌گویند «بد» هستیم، و کسانی که می‌گویند باید از خودمان شرمنده باشیم یا حتی از صحنهٔ روزگار محو شویم.» این کتاب به ما یاد می‌دهد چطور با این افراد مقابله کنیم.

آلن دوباتن کیست؟ 

به گزارش راستان، آلن دو باتن فیلسوف، نویسنده و مجری تلویزیونی در ۲۰ دسامبر ۱۹۶۹ میلادی در زوریخ به دنیا آمد. او نویسنده‌ی کتاب های مشهوری مانند آرامش و خودشناسی است. او فرزند ژاکلین و ژیلبر دو باتن بود. ژیلبر در اسکندریه در مصر زاده شده بود و پس از این‌که به خاطر به قدرت رسیدن جمال عبد‌الناصر مجبور به خروج از مصر شد، برای کار و زندگی به سوئیس مهاجرت کرد و هم‌بنیان‌گذار موسسه‌ی مالی-اعتباری جی‌ای‌ام شد (ثروت خانواده‌ی او در سال ۱۹۹۹ م. حدود ۲۳۴ میلیون یورو تخمین زده شد). مادر آلن متولد سوئیس و از اهالی اشکنازی و پدرش از خانواده‌ی یهودیان سفاردی‌ از شهر باتن در کاستیا و لئون بود.

آلن دوازده سالِ نخست زندگی خود را در سوئیس گذراند و در همین مدت نیز به زبان‌های فرانسه و آلمانی مسلط شد. پس از مهاجرت به انگلیس او تحصیلات خود را در مدرسه‌ی دولتی هارو در این کشور آغاز کرد. تصویری که دو باتن از کودکی خود ارائه می‌دهد غالباً بچه‌ای خجالتی است که در مدارس شبانه‌روزی زندگی می‌کند. آلن تحصیلات خود را با مطالعه‌ی تاریخ در دانشگاه کمبریج ادامه داد و سپس در سال ۱۹۹۲ م. موفق به اخذ مدرک عالی فلسفه از کالج کینگ لندن شد. نکته‌ی جالب درباره‌ی این نویسنده این است که وی تحصیلات خود را در مقطع دکتری فلسفه در دانشگاه هاروارد نیز آغاز کرد اما تصمیم گرفت برای نوشتن فلسفه به زبان ساده و همه‌فهم دانشگاه را رها کند.

آلن دوباتن به عنوان نخستین اثر خود، کتاب «جستارهایی در باب عشق» را در سال ۱۹۹۳ میلادی منتشر کرد. وی در این کتاب با نگاهی فلسفی از زوایای مختلف به مسأله‌ی عشق پرداخته و از منظر ادبیات، جامعه‌شناسی، روان‌شناسی و فلسفه این مسأله را تحلیل کرده است. او در این کتاب که در ۲۴ سالگی نویسنده به رشته‌ی تحریر درآمده است، تلاش دارد تا نشان دهد که فلسفه را هم می‌‌توان به زبان ساده نوشت. استقبال گسترده از انتشار این اثر سبب شد تا آلن دوباتن به چهره‌ای مشهور تبدیل شود.

جستارهایی در باب عشق در بیش از دو میلیون نسخه چاپ شد و به فروش رسید و به زبان‌های مختلفی ترجمه شد. این کتاب داستان زن و مردی است که در یک پرواز به صورت اتفاقی کنار یک‌دیگر قرار می‌گیرند و همه‌چیز با یک مکالمه‌ی‌ ساده آغاز می‌شود. آن‌ها تصمیم می‌گیرند که پس از پایان پرواز نیز یک‌دیگر را ملاقات کنند و به این ترتیب در طول داستان ارتباطشان با یک‌دیگر نزدیک‌تر می‌شود. این کتاب از بیست‌و چهار فصل کوتاه تشکیل شده و نویسنده تلاش کرده است در آن با اتکا به آراء ارسطو، ژان پل سارتر، ویتگنشتاین و کارل مارکس عشق را تعریف کند. علاوه بر این، اثر مذکور به درگیری‌ها و مشکلات بروزیافته در روابط عاطفی نیز اشاره دارد و تلاش می‌کند دلایل آن‌ها را از منظر فلسفی آشکار کند.

دوباتن که پنج کتاب تأثیرگذار زندگی خود را «اسطوره‌شناسی‌ها» از رولان بارت، «قبر ناآرام» نوشته‌ی سیریل کونولی، «نامه‌هایی از یک رواقی» اثر «سنکا، «مقالات» نوشته‌ی آرتور شوپنهاور و «درجست‌وجوی زمان ازدست‌رفته» از مارسل پروست می‌داند، اولین کتاب ناداستان خود را در سال ۱۹۹۷ میلادی با عنوان «پروست چگونه‌ می‌تواند زندگی شما را دگرگون کند» براساس زندگی و آثار مارسل پروست نوشت که در آمریکا و بریتانیا بسیار پرفروش بود. پس از آن او کتاب «تسلی‌بخشی‌های فلسفه» را در سال ۲۰۰۰ میلادی نگاشت و در آن به گردآوری آموزه‌های تعدادی از بزرگ‌ترین فلاسفه‌ی جهان پرداخت. این کتاب با استفاده از اندیشه‌های این فیلسوفان به خواننده کمک می‌کند تا با مشکلات روزمره‌ی زندگی خود مواجه شود. در فصل اول این کتاب آلن دوباتن با تکیه بر آراء سقراط به این پرسش پاسخ می‌دهد که چگونه می‌توان درد عدم‌محبوبیت را بهبود بخشید. در بخش بعدی کتاب از نظرات اپیکور بهره می‌برد تا به خواننده نشان دهد می‌توان با رنج بی‌پولی کنار آمد. در بخش‌های بعدی نیز او ایده‌های فیلسوفانی نظیر سنکا، میشل دو مونتنی و آرتور شوپنهاور را به زبان ساده مطرح می‌کند.

جملات ناب | چرا از خودمان متنفریم؟!

دو باتن کتاب «اضطراب وضعیت» را در سال ۲۰۰۰۴ میلادی با محوریت اضطراب و این‌که چه شرایطی منجر به اضطراب می‌شود و چگونه می‌توان آن را کنترل کرد و به آرامش دست یافت، منتشر کرد. او در این کتاب بر این نکته تأکید دارد که موفقیت تنها به تلاش‌های فردی وابسته نیست و جامعه نیز در موفقیت یا عدم موفقیت فرد دخیل است.

این فیلسوف و نویسنده در سال ۲۰۰۸ میلادی تصمیم گرفت تا یک سازمان جدید آموزشی به نام «مدرسه‌ی زندگی» را تأسیس کند. او در این راه از حمایت تعدادی از هم‌فکرانش نیز بهره‌مند بود. این مؤسسه‌ی آموزشی با تمرکز بر زندگی بهتر و عاقلانه‌تر در حال حاضر در لندن، آمستردام، برلین، استانبول، ملبورن، پاریس و سیدنی فعالیت می‌کند. در این مدرسه دوره‌ها و برنامه‌های درسی تفاوت‌های زیادی با دیگر مدارس دارند و هدف از ارائه‌ی آن‌ها کسب مهارت در حوزه‌هایی شغلی، اجتماعی، فردی و... می‌باشد. در مدرسه‌ی زندگی افرادی نظیر جان آرمسترانگ، مارک ورنون و رابرت رولند اسمیت نیز با دو باتن همکاری می‌کنند.

یکی دیگر از آثار محبوب آلن دو باتن با نام «شغل مورد علاقه» در سال ۲۰۱۷ میلادی به چاپ رسید. او در این کتاب که از مجموعه‌کتاب‌های مدرسه‌ی زندگی است، می‌کوشد تا به خوانندگان برای پاسخ به این پرسش که «شغل مورد علاقه‌شان چیست؟» کمک کند و پرداختن به این موضوع مهم را از این نقطه شروع می‌کند که ما برای انتخاب شغل مورد علاقه‌ی خود پیش‌فرض‌های نادرستی داریم که همین موضوع می‌تواند به سلامت روانی ما آسیب بزند.

کتاب «معنای زندگی» از دیگر کتاب‌های مشهور آلن دوباتن است که برای نخستین بار در سال ۱۰۱۹ میلادی منتشر شد. او در این کتاب می‌گوید که ما می‌توانیم بین دو فهم از معنای زندگی تفاوت قائل شویم. یکی از آن‌ها یافتن معنای زندگی است و دیگری یافتن معنا در زندگی است. آلن دو باتن معتقد است که ما می‌توانیم معنای شخصی خود را در زندگی بیابیم و برای این کار هم نیاز نیست دست به کاری عجیب بزنیم، بلکه می‌توانیم معنا در زندگی را از طریق عشق، خانواده، کار، دوستی و فلسفه بیابیم. به بیان دیگر آلن دو باتن با زبانی ساده چگونگی یافتن معنا در زندگی را به مخاطبان این کتاب آموزش می‌دهد.

از دیگر آثار این فیلسوف و نویسنده می‌توان به «هنر سیر و سفر» (۲۰۰۲ میلادی)، «یک هفته در فرودگاه» (۲۰۰۹ میلادی)، «دین برای خداناباوران» (۲۰۱۱ میلادی) و «هنر همچون درمان» (۲۰۱۳ میلادی) اشاره کرد. او در سال ۲۰۱۵ میلادی توانست جایزه‌ی یاران شوپنهاور را که به جشنواره‌ی نویسندگان ملبورن تعلق دارد، ازآن خود کند.

آلن دوباتن علاوه‌بر نوشتن کتاب‌های فلسفه‌ی روزمره، در زمینه‌ی سخنرانی هم فعال است. او برای سخنرانی به کشورهای مختلف دنیا سفر می‌کند و در مراکز مهمی نظیر کنفرانس‌های TED، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه ادینبروگ سخنرانی کرده است. او هم‌چنین مستندهایی تلویزیونی بسیاری نیز براساس آثار خود منتشر ساخته است.

آن‌چه دو باتن را با سایر فلاسفه متمایز می‌کند، نگاه او به هستی در قالب کلمات ساده است، کلماتی که یک مخاطب عادی و به دور از فلسفه نیز می‌تواند آن‌ها را درک کند. درواقع پیوند دو باتن با فلسفه و ارتباط آن با مردم از طریق متون سهل‌خوان و مردمی باعث شده است که او به یک پل ارتباطی بین علم فلسفه و مردم بدل شود و همین رویکرد نیز باعث شده تا اغلب فلاسفه‌ی هم‌عصرش ارتباط خوبی با وی نداشته باشند؛ اما در میان عموم مردم همواره از مقبولیت بالایی برخوردار بوده است و تیراژ میلیونی کتاب‌هایش، بهترین گواه این موضوع است. 

خواندنی‌ها

در قسمت جدید سریال پایتخت بر اصر یک سوء‌تفاهم، بهروز...

نانسی عجرم با انتشار تصویری جذاب، عید فطر را تبریک...

بسیاری از مردم تهران اولین سیزده‌بدر سال بعد انقلاب...

مرد جوانی که در اقدامی هولناک همسر خود را به قتل رسانده...

  • جدیدترین‌ها
  • پربیننده‌ها
  • پربحث‌ها
ویدئو | دور دور بهاره رهنما با مادرش پروین قائم مقامی در خیابان‌های تهران ویدئو | پایتخت ۷؛ بهروز جدید هم به رحمت، رحم نکرد عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰ عکس جدید نانسی عجرم با انتشار این عکس از خودش عید فطر را تبریک گفت عکس | تونل زمان؛ اولین سیزده بدر بعد از انقلاب در سال ۵۸ مردم تهران کجا رفتند؟  قتل خانم کارمند بانک در غرب تهران توسط همسرش عکس | تیپ بهاری مهشید جوادی، مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد عکس | وقتی همسر سیلوا، منصوریان را با همسرش اشتباه گرفت! ویدئو | آیسان اسلامی، گروگانگیران پدرش را تهدید کرد قیمت نجومی اجاره خانه نقی معمولی در سریال پایتخت ۷ خبرساز شد! + عکس اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان عکس | استایل شیک سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی چرا این دختران بیشتر افسرده می‌شوند ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ از «کیمچی» تا «گم چه بوگم»؛ یانگوم این ۵ غذا را به خانم‌های ایرانی پیشنهاد می‌کند! عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!
بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال پخت نان در تنور در طبس؛ شهریور ۱۳۵۷ عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال بازی با فرزندان در کاخ سلطنتی؛ دهه ۴۰ عکس | هدی زین‌العابدین و پارسا پیروز‌فر در اولین نمایش جهانی سریال «درانتهای شب» در فرانسه پیام تبریک رسمی، غیررسمی و شاعرانه عید فطر ۱۴۰۴ + عکس و کارت پستال‌‌ تصاویر | سفره هفت‌سین به سبک مینا مختاری و بهرام رادان عکس | تونل زمان؛ دیدار «الیزابت تیلور، ملک مطیعی و پوری بنایی» در تهران؛ سال ۵۴ جدول روز‌های قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ از فروردین تا اسفند؛ در این روز‌ها احتیاط کنید! عکس | تونل زمان؛ دوچرخه‌سواری «فرح» ۱۶ ساله در کوچه‌های تهران عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان عکس | دیدار احمدرضا عابدزاده و یورگن کلینزمن در آمریکا ، ۲۷ سال بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو تصاویر | پشت صحنه سریال پایتخت ۷؛ نقی، خودرو لوکس و جوان قاسم شهری پیام تبریک عید نوروز ۱۴۰۴ + عکس و کارت پستال‌‌ نوروزی (عکس) تونل زمان؛ بازدید «فرح» و «محمدرضا پهلوی» از حرم امام رضا علیه‌السلام عکس | تونل زمان؛ اکران آخرین فیلم بهروز وثوقی در سینما‌های تهران در نوروز ۱۳۵۹ عکس | تونل زمان؛ هدیه تهرانی و ابوالفضل پور‌عرب در پشت صحنه فیلم «غریبانه» سال ۱۳۷۶
عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید تصاویر | سفره هفت‌سین به سبک مینا مختاری و بهرام رادان عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ تصاویر +۱۸ و دلخراش از مصدومان چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳ | ده‌ها نفر کشته شدند! شایعه جنجالی درباره همسر سونیا حسینی بازیگر نقش سارا در پایتخت ۷ و پاسخ کنایه‌آمیز او ویدئو | ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ کمربند آبی جوجیتسو گرفت؛ فنون دفاع شخصی او را ببینید عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال پخت نان در تنور در طبس؛ شهریور ۱۳۵۷ عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان جدول روز‌های قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ از فروردین تا اسفند؛ در این روز‌ها احتیاط کنید! سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو (عکس) سفر به تاریخ؛ «فوزیه» همسر اول محمدرضا پهلوی از بیابان مصر تا اسکی در دیزین سال ۱۳۲۰ راهنمای تبدیل عکس به انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» توسط هوش مصنوعی تصاویر | سفره هفت سین عجیب و خلاقانه گلشیفته فراهانی «علی امین حسنی» بازیگر نقش «بهروز» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ ویدئو | حضور خبرساز همسر و فرزند عباس عراقچی روی آنتن تلویزیون در لحظه تحویل سال عکس | تونل زمان؛ فرشته حسینی، همسر نوید محمدزاده در اولین فیلمش در ۱۹ سالگی تصاویر | چهره و استایل همسر محمدصلاح حاشیه‌ساز شد؛ واکنش احساسی ستاره لیورپول به انتقادات
پرطرفدارها
ویدئو | دور دور بهاره رهنما با مادرش پروین قائم مقامی در خیابان‌های تهران ویدئو | پایتخت ۷؛ بهروز جدید هم به رحمت، رحم نکرد عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰ عکس جدید نانسی عجرم با انتشار این عکس از خودش عید فطر را تبریک گفت عکس | تونل زمان؛ اولین سیزده بدر بعد از انقلاب در سال ۵۸ مردم تهران کجا رفتند؟  قتل خانم کارمند بانک در غرب تهران توسط همسرش عکس | تیپ بهاری مهشید جوادی، مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد عکس | وقتی همسر سیلوا، منصوریان را با همسرش اشتباه گرفت! ویدئو | آیسان اسلامی، گروگانگیران پدرش را تهدید کرد قیمت نجومی اجاره خانه نقی معمولی در سریال پایتخت ۷ خبرساز شد! + عکس اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان عکس | استایل شیک سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی چرا این دختران بیشتر افسرده می‌شوند ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ از «کیمچی» تا «گم چه بوگم»؛ یانگوم این ۵ غذا را به خانم‌های ایرانی پیشنهاد می‌کند! عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!