داستان
عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰

عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰

ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو

ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو

اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان

اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان

تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد

تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد

عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی

عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی

قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟

قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟

عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش

عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش

عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!

عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند!

کد خبر: ۱۰۲۵
۱۱:۲۴
۲۱ تير ۱۴۰۳
۱۱:۲۴
۲۱ تير ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۰۲۵

«والدین سمی» یعنی چه و چگونه با آنها مبارزه کنیم؟

«والدین سمی» یعنی چه و چگونه با آنها مبارزه کنیم؟
چون هیچگونه تعریف رسمی برای «والدین سمّی» وجود ندارد به طور گسترده به عنوان اصطلاح کلی برای توصیف مجموعه‌ای از ویژگی‌های شخصیتی منفی به کار برده می‌شود که در تقابل با «فرزند‌‌پروری مثبت» قرار می‌گیرد.

راستان | «والدینم مرا افسرده می‌کردند، پیش از این تقریبا هر روز گریه می‌کردم. به همین دلیل تصمیم گرفتم آنها را نادیده بگیرم».

شنیدن چنین حرفی از یک دختر، به‌ویژه درست زمانی که خودش به‌تازگی مادر شده، عجیب است. ساریکا می‌گوید پس از سال‌ها «رفتار‌های سمّی» که به آسیب‌های روانی به او منجر شده، طاقتش تمام شده و خودش را از قید آنها رها کرده است.

این زن ۳۰‌ساله از مالزی به بی‌بی‌سی می‌گوید: «رفتارشان بر تمام زندگیم اثر می‌گذاشت، به‌ویژه در دوران بارداری. احساس می‌کردم حتی فرزندی که در شکم داشتم صدای گریه‌های مرا می‌شنود.»

ساریکا روابطش را با والدینش محدود کرده اما تصمیم به فاصله گرفتن از مادر و پدرش آسان نبوده است.

می‌گوید:«مدام احساس گناه می‌کنم.»

اما فقط ساریکا نیست که در چنین شرایطی قرار دارد.

اشلی از کنیا می‌گوید: « پدرم واقعا آدمی خود‌شیفته است. اصلا به هیچ مناسبتی به مدرسه من نمی‌آمد. حتی در مراسم فارغ‌التحصیلی‌ام هم شرکت نکرد. همیشه یک بهانه‌ای حاضر‌وآما‌ده دارد».

این دختر جوان ۲۵ ساله می‌گوید با اینکه پدرش همیشه از همه جا غایب است اما مدام از همه‌ چیز او شکایت می‌کند و ناراضی است.

اشلی به بی‌بی‌سی می‌گوید:« مادرم تنها فردی بود که سپر دفاعی من در برابر رفتار مسموم پدرم بود. مادرم هر کاری از دستش بر‌می‌آمد، می‌کرد.»

اشلی در ادامه گفتگو با بی‌بی‌سی می‌گوید: «آنها سال‌ها پیش با هم ازدواج کردند و مادرم بود که رابطه را نگه داشته بود. چون در بیشتر فرهنگ‌های آفریقایی طلاق مفهوم دیگری دارد و قابل مقایسه با مفهوم آن در کشور‌های غربی نیست».

«حالا پدرم مدام سراغ می‌گیرد و می‌پرسد که آیا کار پیدا کرده‌ام و می‌توانم برای او چیزی بخرم.»

اشلی و ساریکا شاید هزاران کیلومتر دورتر از یکدیگر زندگی کنند اما رنجی مشترک دارند.

به گفته هر دو این زنان والدین آنها در بیشتر اوقاتی که به آنها نیاز داشتند غایب بودند و با این حال مدام می‌خواستند زندگی آنها را کنترل کنند و در تصمیمات آنها در مورد انتخاب شغل، زندگی اجتماعی، روابط و ازدواج دخالت کنند.

بسیاری از افراد هم ویدئو‌هایی در شبکه‌های اجتماعی و تیک‌تاک منتشر کرده‌اند و توضیح داده‌اند چرا ارتباط خود را با والدین‌شان قطع کرده‌اند. آنها می‌گویند دلیل این اقدام «رفتار‌های سمّی» والدین بوده است که باعث احساس ترس و گناه از دوران کودکی تا بزرگسالی در آنها شده است.

آیو آدیسیو، روان‌شناس رسمی انجمن مشاوره و روان‌شناسی بریتانیا، می‌گوید: «عده افرادی که به کمک تخصصی برای مقابله با آسیب‌های والدین سمّی نیاز دارند نه فقط بیشتر شده، بلکه فراگیر و گسترده شده است».

واژه «سمّی» که در این عبارات استفاده می‌شود چه معنایی دارد؟

«والدین سمّی» یعنی چه؟

به گفته یونیسف، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد « فرزند‌پروری مثبت فقط محدود به روش‌ها، قوانین و شیوه‌های مورد استفاده نمی‌شود بلکه نوعی باور و شیوه زیستن است. باید با کودکان با احترام رفتار کرد، فارغ از ایجاد هرگونه احساس هراس از خشونت و گناه و شرم و با تشویق‌های مهربانه آنها را راهنمایی کرد».

چون هیچگونه تعریف رسمی برای «والدین سمّی» وجود ندارد به طور گسترده به عنوان اصطلاح کلی برای توصیف مجموعه‌ای از ویژگی‌های شخصیتی منفی به کار برده می‌شود که در تقابل با «فرزند‌‌پروری مثبت» قرار می‌گیرد.

«ما به طور معمول رفتاری را سمّی به حساب می‌آوریم که الگویی تکرار‌شونده و مداوم داشته باشد و رویدادی منفرد نباشد».

برای مثال، پرسیدن در مورد داشتن یا نداشتن شریک و یار در زندگی فرزند به‌خودی‌خود اشکالی ندارد اما اگر این پرسش بخشی از الگوی کنترل یا رفتار آزارنده باشد در این صورت همین پرسش اثر مخربی بر فرزند می‌گذارد و برای او اهمیت پیدا می‌کند.

آدیسیو که کارشناس رسیدگی به خشونت‌های خانگی هم هست می‌گوید: «گاهی والدین چنین رفتار‌هایی را ناخواسته و ناخود‌آگاهانه انجام می‌دهند که بیشتر اوقات به دلیل ناآگاهی و نبود دانش و آموزش در این زمینه است».

در پژوهش سال ۲۰۱۳ در دانشگاه کالیفرنیا (یو‌سی‌ال‌ای) افرادی که میزان استرس بالایی در دوران کودکی داشتند به احتمال بیشتر در بزرگسالی مبتلا به بیماری‌هایی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت می‌شدند.

«والدین سمی» یعنی چه و چگونه با آنها مبارزه کنیم؟

کنترل‌گر، خود‌شیفته و گونه‌های شخصیتی دیگر

آدیسیو دو نوع معمول از والدین سمّی را توصیف می‌کند که در اتاق‌های مشاوره با آنها مواجه شده است: نوع اول والدین کنترل‌گر هستند که در چگونگی تحصیل و زندگی کاری و انتخاب‌ شریک زندگی فرزند با انتظارات و معیار‌های غیر‌واقع‌بینانه خود دخالت می‌کنند. نوع دیگر هم والدین خود‌شیفته هستند که اولویت اصلی و اول آنها فرزندان‌شان نیست بلکه خودشان است. او می‌گوید ویژگی‌های این دو نوع والدین بیشتر اوقات همپوشانی‌ها و همانندی‌هایی دارد.

آلیسون کرنر، روان‌پزشک بالینی ساکن لندن می‌گوید فهرست گونه‌های شخصیتی والدین سمّی بیش از این دو گونه است.

او پس از بازنشستگی از نظام بهداشت و درمان ملی بریتانیا (ان‌اچ‌اس) وبسایت myhorridparent.com را بنیان گذاشت که حاوی توصیه‌هایی به جوانانی است که والدین سمّی دارند تا به آنها یاری رساند که بتوانند زندگی خود را نجات دهند.

او در سایت خود گونه‌های دیگر والدین سمّی را چنین نام می‌برد:

مادر‌های سلطه‌گر که بدون هیچ پرسشی برای فرزندان خود تصمیم می‌گیرند.
مادر‌های عصبانی که در هر کاری که فرزندان انجام می‌‌دهند عیب و ایرادی پیدا می‌کنند (و آن را به روی فرزندان می‌آورند).
مادران حسود که دچار کمبود‌هایی در زندگی خودشان هستند و می‌خواهند آن را از طریق فرزندان خود به دست بیاورند.
پدران رقابت‌جو که هر کاری که فرزندان بهتر از آنها انجام دهند را به باد انتقاد می‌گیرند و بدخلقی می‌کنند.
پدران عصبانی که خلق‌وخویی تند و پرخاشگر دارند و با هر چیز کوچکی از کوره در می‌روند.
پدران فرمانبردار که هر تصمیم و مسئولیتی را به مادران واگذار می‌کنند.
آلیسون کرنر می‌گوید وقتی «داستان‌های غم‌انگیز و دل‌خراش» که از سراسر جهان دریافت می‌کند را می‌شنود گاهی اگر لازم باشد به کمک خطوط بین‌المللی یاری‌رسان به افراد در آستانه خودکشی به این قربانیان کمک می‌رساند.

او به بی‌بی‌سی می‌گوید:«گاهی وضعیت تا این حد دردناک است».

تابوی فرهنگی

ساریکا تلاش کرده بود با شخص ثالثی از نزدیکان خانواده درباره این موضوع صحبت کند، با «فردی که ایرادگیر و اهل قضاوت کردن آدم‌ها نبود» اما همه آنها هم او را ملامت کرده بودند.

ساریکا می‌گوید:«در فرهنگ ما همیشه فکر می‌کنند فرزندان اشتباه فکر می‌کنند و حق همیشه با والدین است. همه می‌گویند آتش بدون دود نمی‌شود، جوان بدون گناه ».

به نظر پروفسور کریس شون‌ ــــ چینگ چان متخصص علوم اجتماعی دانشگاه هنگ‌کنگ عوامل اقتصادی ـــــ‌ اجتماعی گوناگونی در این پدیده نقش دارد.

برای مثال او می‌گوید سیاست تک‌فرزندی در چین که باعث شد بیشتر خانواده‌ها فقط یک فرزند داشته باشند منجر به فشار بیشتر بر فرزندان شد چون والدین هیچ فرزند دیگری جز همان یکی نداشتند.

او در گفتگو با بی‌بی‌سی می‌گوید:«و آن تک‌فرزند تحت فشار شدیدی قرار دارد تا انتظارات والدین خود را برآورده کند چون آنها برای او فداکاری بسیار کرده‌اند یا هر کاری می‌توانسته‌اند برای او انجام داده‌اند».

پروفسور چان توضیح می‌دهد در عین‌حال بسیاری از والدین در جستجوی وابستگی عاطفی به فرزندان هستند و مدام برای آنها نگرانند به‌ویژه اگر والدین از هم جدا شده باشند یا پدر خانواده رابطه خارج از ازدواج داشته باشد.

او در ادامه می‌گوید:«من فکر می‌کنم این هم نوعی فرزند‌پروری سمّی است و برای فرزندان گفتگو از چنین وضعیتی به مراتب از وضعیت‌های دیگر سخت‌تر است. در چنین شرایطی برخی از فرزندان تبدیل به مشاوران مادران خود می‌شوند».

به نظر آیو آدیسیو برخی از اثرات طولانی‌مدت که در بیماران بزرگسال خود به دلیل داشتن والدین سمّی مشاهده می‌کند عدم اعتماد‌به‌نفس، احساس شرم و گناه مداوم، انتقاد از خود شدید و بی‌رحمانه و کمبود شفقت و مهربانی نسبت به خود است. آنها به طور مداوم نیاز به راضی کردن دیگران دارند و درخواست کمک برای آنها دشوار است و در روابط خود احساس امنیت نمی‌کنند.

«والدین سمی» یعنی چه و چگونه با آنها مبارزه کنیم؟

چگونه حریف والدین سمّی شویم؟

ساریکا می‌گوید پس از ازدواجش رابطه‌اش با والدین به شدت مسموم شد چون ازدواج او مورد تائید آنها نبود.

او می‌گوید: «به نظر می‌رسد مادر و پدرم برای بزرگ کردن من سنگ تمام گذاشته‌اند و من هیچ کاری برای آنها نکرده‌ام. پدرم مرتب می‌گوید که «تو باعث سرافکندگی خانواده هستی». گاهی با خودم فکر می‌کنم شاید من راه اشتباهی رفته‌ام.

دکتر آشا پاتال، روان‌شناس بالینی و مؤسس گروه اجتماعی اینوویتینگ مایندز در بریتانیا که کمک‌‌های روان‌شناختی در اختیار کودکان و جوانان می‌گذارد می‌گوید که طبیعی است که با اعلام اینکه والدین سمّی دارید احساس گناه یا شرم کنید اما مهم این است که تندرستی و سلامت روانی خود را در اولویت قرار دهید.

«هیچ‌کس جز خود شما مراقب بهداشت روانی شما نخواهد بود».

«تنها فردی که می‌تواند به شما کمک کند خودتان هستید».

آیو آدیسیو می‌گوید بدون وارد شدن به بحث‌و‌جدل‌های بیهوده با والدین فرزندان بزرگسال باید حدّ و مرزهای خود را با آنها تعیین کنند و به خودشان یادآوری کنند که دیگر کودکانی خردسال نیستند.

«من فکر می‌کنم این موضوعی است که فراموش می‌شود. من بارها چنین موردی را در مراجعانم دیده‌ام. افراد دوباره به دوران کودکی خود باز‌می‌گردند و فراموش می‌کنند که اکنون فردی بزرگسال هستند».

اشلی این توصیه را به کار بسته و تصمیم گرفته است که حدّ و مرز روشن و شفافی میان خود و پدرش بر‌قرار کند و به سلامت روانی خودش اولویت دهد و ساریکا هم تصمیم گرفته است که مادر خوبی برای دختر تازه‌واردش باشد.

ساریکا می‌گوید:«من نمی‌خواهم مثل والدینم باشم. می‌خواهم از دخترم حمایت کنم و بهترین‌ها را برایش فراهم کنم و اجازه بدهم خودش برای زندگی خودش تصمیم بگیرد».

خواندنی‌ها

نانسی عجرم با انتشار تصویری جذاب، عید فطر را تبریک...

بسیاری از مردم تهران اولین سیزده‌بدر سال بعد انقلاب...

مرد جوانی که در اقدامی هولناک همسر خود را به قتل رسانده...

قیمت نجومی اجاره لوکیشن سریال پایتخت در فضای مجازی...

  • جدیدترین‌ها
  • پربیننده‌ها
  • پربحث‌ها
عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰ عکس جدید نانسی عجرم با انتشار این عکس از خودش عید فطر را تبریک گفت عکس | تونل زمان؛ اولین سیزده بدر بعد از انقلاب در سال ۵۸ مردم تهران کجا رفتند؟  قتل خانم کارمند بانک در غرب تهران توسط همسرش عکس | تیپ بهاری مهشید جوادی، مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد عکس | وقتی همسر سیلوا، منصوریان را با همسرش اشتباه گرفت! ویدئو | آیسان اسلامی، گروگانگیران پدرش را تهدید کرد قیمت نجومی اجاره خانه نقی معمولی در سریال پایتخت ۷ خبرساز شد! + عکس اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان عکس | استایل شیک سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی چرا این دختران بیشتر افسرده می‌شوند ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ از «کیمچی» تا «گم چه بوگم»؛ یانگوم این ۵ غذا را به خانم‌های ایرانی پیشنهاد می‌کند! عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند! ویدئو |‌ روایت تلخ علی اوجی از بیماری سخت پدرش و لحظات پایانی زندگی او در روز سیزده بدر چی بخوریم؟ معرفی غذاهای و خوراکی‌های روز طبیعت
بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال پخت نان در تنور در طبس؛ شهریور ۱۳۵۷ عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال بازی با فرزندان در کاخ سلطنتی؛ دهه ۴۰ عکس | هدی زین‌العابدین و پارسا پیروز‌فر در اولین نمایش جهانی سریال «درانتهای شب» در فرانسه پیام تبریک رسمی، غیررسمی و شاعرانه عید فطر ۱۴۰۴ + عکس و کارت پستال‌‌ تصاویر | سفره هفت‌سین به سبک مینا مختاری و بهرام رادان عکس | تونل زمان؛ دیدار «الیزابت تیلور، ملک مطیعی و پوری بنایی» در تهران؛ سال ۵۴ جدول روز‌های قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ از فروردین تا اسفند؛ در این روز‌ها احتیاط کنید! عکس | تونل زمان؛ دوچرخه‌سواری «فرح» ۱۶ ساله در کوچه‌های تهران عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان عکس | دیدار احمدرضا عابدزاده و یورگن کلینزمن در آمریکا ، ۲۷ سال بعد از جام جهانی ۱۹۹۸ سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو تصاویر | پشت صحنه سریال پایتخت ۷؛ نقی، خودرو لوکس و جوان قاسم شهری پیام تبریک عید نوروز ۱۴۰۴ + عکس و کارت پستال‌‌ نوروزی (عکس) تونل زمان؛ بازدید «فرح» و «محمدرضا پهلوی» از حرم امام رضا علیه‌السلام عکس | تونل زمان؛ اکران آخرین فیلم بهروز وثوقی در سینما‌های تهران در نوروز ۱۳۵۹ عکس | تونل زمان؛ هدیه تهرانی و ابوالفضل پور‌عرب در پشت صحنه فیلم «غریبانه» سال ۱۳۷۶
عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره ریما رامین‌فر بازیگر نقش هما از پایتخت ۱ تا پایتخت ۷ بازیگر نقش «سالار معمولی» در پایتخت ۷ کیست؟ بیوگرافی «شیوا مکینیان» بازیگر نقش «شری»، نامزد ارسطو در سریال پایتخت ۷ + تصاویر جدید تصاویر | سفره هفت‌سین به سبک مینا مختاری و بهرام رادان عکس | تونل زمان؛ تغییر چهره نسرین نصرتی بازیگر نقش فهیمه از پایتخت ۲ تا پایتخت ۷ تصاویر +۱۸ و دلخراش از مصدومان چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۳ | ده‌ها نفر کشته شدند! شایعه جنجالی درباره همسر سونیا حسینی بازیگر نقش سارا در پایتخت ۷ و پاسخ کنایه‌آمیز او ویدئو | ایوانکا ترامپ دختر دونالد ترامپ کمربند آبی جوجیتسو گرفت؛ فنون دفاع شخصی او را ببینید عکس | تونل زمان؛ «فرح» در حال پخت نان در تنور در طبس؛ شهریور ۱۳۵۷ عکس | استایل زیبا و بهاری مهسا حجازی بازیگر نقش «شیرین» در سریال تاسیان جدول روز‌های قمر در عقرب سال ۱۴۰۴ از فروردین تا اسفند؛ در این روز‌ها احتیاط کنید! سهیل مقدم بازیگر جنجالی نقش «ارشاد»، خواستگار «سارا معمولی» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو (عکس) سفر به تاریخ؛ «فوزیه» همسر اول محمدرضا پهلوی از بیابان مصر تا اسکی در دیزین سال ۱۳۲۰ راهنمای تبدیل عکس به انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» توسط هوش مصنوعی تصاویر | سفره هفت سین عجیب و خلاقانه گلشیفته فراهانی «علی امین حسنی» بازیگر نقش «بهروز» در سریال پایتخت کیست؟ + ویدئو قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ ویدئو | حضور خبرساز همسر و فرزند عباس عراقچی روی آنتن تلویزیون در لحظه تحویل سال عکس | تونل زمان؛ فرشته حسینی، همسر نوید محمدزاده در اولین فیلمش در ۱۹ سالگی تصاویر | چهره و استایل همسر محمدصلاح حاشیه‌ساز شد؛ واکنش احساسی ستاره لیورپول به انتقادات
پرطرفدارها
عکس | تونل زمان؛ «گوگوش» در کودکی در حال غذا خوردن در رستورانی در تهران دهه ۳۰ عکس جدید نانسی عجرم با انتشار این عکس از خودش عید فطر را تبریک گفت عکس | تونل زمان؛ اولین سیزده بدر بعد از انقلاب در سال ۵۸ مردم تهران کجا رفتند؟  قتل خانم کارمند بانک در غرب تهران توسط همسرش عکس | تیپ بهاری مهشید جوادی، مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد عکس | وقتی همسر سیلوا، منصوریان را با همسرش اشتباه گرفت! ویدئو | آیسان اسلامی، گروگانگیران پدرش را تهدید کرد قیمت نجومی اجاره خانه نقی معمولی در سریال پایتخت ۷ خبرساز شد! + عکس اولین ویدئو از آزادی پدر آیسان اسلامی و درخواست ۱۰۰ میلیارد تومانی آدم ربایان عکس | استایل شیک سیمین غانم در آستانه ۸۱ سالگی تصاویر | استایل جدید صبا تاجیک، همسر علیرام نورایی پربیننده شد عکس | تیپ جذاب و زیبای آناهیتا درگاهی چرا این دختران بیشتر افسرده می‌شوند ماجرای ربودن پدر آیسان اسلامی چه بود؟ | نقش پرویز پرستویی و افشین پیروانی در نجات «قدیر اسلامی» + ویدئو عکس | تونل زمان؛ پرتره دیده نشده از شاه عباس صفوی حدود ۴۰۰ سال پیش قیمت شهاب سنگی که به خانه نقی در سریال پایتخت خورد چقدر است؟ و کجای ایران بیشترین شهاب سنگ را دارد؟ از «کیمچی» تا «گم چه بوگم»؛ یانگوم این ۵ غذا را به خانم‌های ایرانی پیشنهاد می‌کند! عکس | تونل زمان؛ این محله‌ی تاریخی تهران، بهروز وثوقی را از فرش به عرش رساند! ویدئو |‌ روایت تلخ علی اوجی از بیماری سخت پدرش و لحظات پایانی زندگی او در روز سیزده بدر چی بخوریم؟ معرفی غذاهای و خوراکی‌های روز طبیعت